Κάτω των 50 ετών ένας στους τέσσερις που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ με γρίπη

ΥΓΕΙΑ 🕔18/01/2016 - 18:55 | Author: Newsroom Ipaidia

Τους 40άρηδες παρασέρνει κυρίως στο πέρασμά του φέτος το κύμα της γρίπης οδηγώντας τους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α(Η1Ν1), όπως είχε διαφανεί από τα προηγούμενα έτη, χτυπάει κυρίως άτομα ηλικίας 30 έως 55 χρόνων.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), οι 15 από τους 57 ασθενείς, που χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ με βαριές επιπλοκές από τη γρίπη, είναι κάτω από 50 χρόνων.

Ο σημερινός απολογισμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ανέρχεται στους 39, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό και στο ΕΚΑΒ και στα νοσοκομεία δεδομένου ότι τα κρεβάτια ΜΕΘ είναι λίγα και περιζήτητα.

Είναι ενδεικτικό, ότι από τους 9 ασθενείς που έχουν καταλήξει λόγω των επιπλοκών της γρίπης – τρεις νεκροί είναι ο απολογισμός του περασμένου Σαββατοκύριακου- οι 2 δεν είχαν προλάβει να νοσηλευτούν σε Μονάδα και κατέληξαν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Συνολικά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 57 ασθενείς. Η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών που εκδήλωσαν γρίπη, και μάλιστα στην πιο σοβαρή μορφή της που είχε ως αποτέλεσμα να χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ, δεν έχει κάνει αντιγριπικό εμβόλιο.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso