Ψάχνετε για δουλειά; Τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγετε στα social media

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔23/04/2015 - 22:47 | Author: Newsroom Ipaidia

Χτίζοντας την επαγγελματική σας ζωή είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείται εργαλεία… όπως το Linkedin, Twitter, Facebook και Instagram για να προωθείται την δουλειά σας.

Η γραμμή, όμως, από το τι είναι αποδεκτό και τι όχι να ποστάρει κανείς στα social media είναι δυσδιάκριτη.

Αυτά είναι τα μεγάλα λάθη που πρέπει να αποφεύγεται:
Παράπονα για τη δουλειά και τα αφεντικά σας: Το να ανεβάζεται σχόλια για το πόσο βαριέστε στη δουλειά ή να μοιράζεστε την παρατήρηση που σας έκανε το κακό αφεντικό σας, δεν φανερώνουν τον επαγγελματισμό σας. Μην θεωρείται απίθανο οι μελλοντικοί σας εργοδότες ή συνάδελφοι να ανακαλύψουν τα λεγόμενά σας και να δημιουργήσετε έτσι κακή φήμη γύρω από το όνομά σας.
Μοιράζεστε πολλές μα πολλές πληροφορίες: Καλό είναι να γνωρίζετε πότε έχετε περάσει την γραμμή της υπερπληροφόρησης. Δεν χρειάζεται να γνωρίζουν όλοι πότε χωρίσατε ή άλλα προσωπικά σας προβλήματα. Κρατήστε μερικά πράγματα για τον εαυτό σας, δεν είναι κακό!
Ποστάρετε φωτογραφίες από ξέφρενα πάρτυ: Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να ανεβάσατε όμορφες και αστείες εικόνες από το χθεσινό σας βράδυ. Το πρόβλημα είναι να γεμίζετε το προφίλ σας με φωτογραφίες που αποκαλύπτουν το hangover σας. Σε κανέναν δεν αρέσει να προσλαμβάνει party animals.
Τα αμφιλεγόμενα posts: Δεν είναι κακό να λέτε τη γνώμη σας σε διάφορα θέματα, αλλά καλό θα ήταν να αποφεύγεται να την εκφράζεται σε «καυτά» ζητήματα όπως η θρησκεία, ο ρατσισμός και η πολιτική. Αν η γνώμη σας είναι πολύ επιθετική καλύτερα να μην την εκφράζετε μέσα από τα social media.
Μην παραψάχνετε για δουλειά μέσα από τα social media: Το LinkedIn και το Twitter αποτελούν πολύ χρήσιμα εργαλεία για να δικτυωθείτε με άλλους επαγγελματίες στον κλάδο σας, αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ "δικτύωσης" και "παρενόχλησης". Η επανειλημμένη αποστολή μηνυμάτων ή αιτήσεων για συνέντευξη σε πιθανούς εργοδότες μέσω των social media δεν πρόκειται να σας «προσγειώσουν» σε μια θέση, αλλά να σας κάνουν ενοχλητικούς. Χρησιμοποιήστε τις διαδικτυακές πλατφόρμες για να αναζητήσετε συμβουλές ή να ξεκινήσετε μια συνομιλία, όχι για να παρακαλέσετε ή να απαιτήσετε μια δουλειά.

iefimerida.gr/

Loading...


  • europalso   ideascentral