ΣΟΚ προκάλεσε ο θάνατος ενός 13χρονου αγοριού από το Οχάιο των ΗΠΑ – Έχασε τη ζωή του ενώ έκανε challenge για το TikTok.

Ειδικότερα, το «Benadryl challenge» έχει γίνει viral στην πλατφόρμα και καλεί σε μεγάλη κατανάλωση του ομώνυμου φαρμάκου κατά των αλλεργιών.

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει προειδοποιήσει για τον κίνδυνο νοσηλειών λόγω της επικίνδυνης πρόκλησης.

Ο Τζάστιν Στίβενς, πατέρας του 13χρονου, σημείωσε πως αρχικά πάθαινε επιληπτικές κρίσεις, νοσηλεύτηκε και τελικώς έχασε τη ζωή του έξι μέρες αργότερα.

«Όταν το έκανε, ήρθαν όλα μαζί και ήταν πάρα πολλά για τον οργανισμό του» εξήγησε ο Στίβενς, λέγοντας ότι η πρόκληση όριζε πως έπρεπε να καταναλώσει 12-14 χάπια.

«Είπαν ότι μπορούμε να τον κρατήσουμε στον αναπνευστήρα, ότι μπορεί να μείνει εκεί, αλλά δεν θα ανοίξει ποτέ τα μάτια του, δεν θα αναπνεύσει ποτέ, δεν θα χαμογελάσει, δεν θα περπατήσει ούτε θα μιλήσει» προσέθεσε.

Εκπρόσωπος του TikTok εξέφρασε ότι «τα βαθύτατα συλλυπητήρια της πλατφόρμας» προς την οικογένεια για τον θάνατο του παιδιού.

«Στο TikTok, απαγορεύουμε αυστηρά και αφαιρούμε περιεχόμενο που προωθεί επικίνδυνες συμπεριφορές με προτεραιότητα την ασφάλεια της κοινότητάς μας. Δεν έχουμε δει ποτέ αυτό το είδος περιεχομένου να αποτελεί τάση στην πλατφόρμα μας και έχουμε μπλοκάρει τις αναζητήσεις εδώ και χρόνια για να βοηθήσουμε στην αποθάρρυνση της μιμητικής συμπεριφοράς» προσέθεσε ο ίδιος.

«Η ομάδα μας, που αποτελείται από 40.000 επαγγελματίες ασφαλείας, εργάζεται κατά της παραβίασης των κατευθυντήριων γραμμών και ενθαρρύνουμε την κοινότητά μας να αναφέρει οποιοδήποτε περιεχόμενο ή λογαριασμούς που την απασχολούν».

Με πληροφορίες από People