– Αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό στα smartphone της Apple από τότε που κυκλοφόρησε το αρχικό iPhone το 2007, αλλά φαίνεται ότι ο τεχνολογικός γίγαντας θα μπορούσε να καταργήσει το διακόπτη σίγασης στα επερχόμενα iPhone του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου το iPhone 15 ενδέχεται να έχει ένα μόνο κουμπί έντασης ήχου και σίγασης.

Ειδικότερα σχέδια, που δημοσιεύτηκαν αργότερα στο Twitter, δείχνουν μια πλάγια όψη μοντέλου που φαίνεται να έχει μόνο ένα μακρύ κουμπί για τη ρύθμιση των επιπέδων έντασης.

Αυτές οι «διαρροές» έρχονται έξι μήνες πριν η Apple ανακοινώσει τα ακυκλοφόρητα μοντέλα iPhone 15, όπως κάνει συνήθως κάθε Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του MacRumors που βασίζεται σε στοιχεία της γνωστής ερευνητικής εταιρίας TrendForce, τα iPhone 15 Pro μοντέλα θα έρθουν με αυξημένη RAM που θα ανέρχεται πλέον σε 8GB. Παράλληλα, οι αναβαθμίσεις δε θα σταματήσουν εκεί, αφού το μέσο επισημαίνει πως και η κάμερα θα είναι σημαντικά βελτιωμένη, ενώ και η θύρα φόρτισης θα αλλάξει, με την Apple να υιοθετεί το USB-C.

Το τελευταίο είναι κάτι που η εταιρία πρακτικά επιβεβαίωσε με δηλώσεις της πρόσφατα, επισημαίνοντας πως θα αναγκαστεί να ακολουθήσει τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνεχίζοντας, οι πληροφορίες του TrendForce κάνουν λόγο ξανά για τέσσερα μοντέλα όσον αφορά το lineup των iPhone 15, δύο βασικά και δύο Pro. Όλα θα έρθουν με αναβαθμισμένους επεξεργαστές, με τα απλά μοντέλα να κάνουν τη μετάβαση στον A16 και τα Pro να φέρνουν το ολοκαίνουργιο A17 Bionic chip.

Επιστρέφοντας στα της RAM, αναφέρεται πως τα απλά iPhone 15 θα εξακολουθούν να έχουν 6GB. Αυτό σημαίνει πως η «ψαλίδα» σε σχέση με τα Pro θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη, αφού θα έχουμε και καλύτερο επεξεργαστή και περισσότερη RAM. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή, όλα τα iPhone 14 (14, Plus, Pro & Pro Max) έρχονται με 6GB RAM.

Τέλος, όσον αφορά τις αναβαθμίσεις της κάμερας, η νέα φήμη επισημαίνει ότι το iPhone 15 Pro Max θα διαθέτει τηλεφακό με λειτουργία περισκοπίου, επιτρέποντας οπτικό ζουμ 10x ή ίσως και ακόμη περισσότερο. Τα τωρινά μοντέλα φτάνουν μέχρι 3x ζουμ.