Γιατί δεν πρέπει να μιλάμε στο κινητό όταν είμαστε εν κίνηση

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔24/01/2015 - 22:04 | Author: Newsroom Ipaidia

Πρέπει να αποφεύγουμε να μιλάμε στο κινητό όταν είμαστε στον Ηλεκτρικό, στο Μετρό και γενικότερα ίσως σε όχημα που κινείται με μεγάλη ταχύτητα λόγω των συνεχόμενων handover ή handoff που λαμβάνουν χώρα.

Το handover ή handoff, είναι εν ολίγοις η εναλλαγή μιας κλήσης σε εξέλιξη, σε διαφορετικό κανάλι ή κυψέλη με σκοπό τη διατήρηση της σύνδεσης ή τη διατήρηση της αποδεκτής ποιότητας της σύνδεσης ή για να παρασχεθεί καλύτερη υπηρεσία.

Τα συνεχόμενα handover λαμβάνουν χώρα λόγω ότι ο χρήστης αλλάζει συνεχώς κυψέλη και ειδικά στο Μετρό η ισχύς του λαμβανόμενου σήματος υποβιβάζεται (αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρχικά την αύξηση την ισχύς του κινητού μέχρι κάποιο σημείο και ακολούθως το handover).

Τα συνεχόμενα handover δημιουργούν αυξημένη σηματοδοσία που έχει ως αποτέλεσμα εκτός από τη μεγαλύτερη κατανάλωση της μπαταρίας και το "κάψιμο" της περιοχής του αυτιού μας (αυτό προκαλείται και από αύξηση την ισχύς του κινητού μέχρι κάποιο σημείο στην περίπτωση του Μετρό που η ισχύς του λαμβανόμενου σήματος υποβιβάζεται).

Loading...


  • europalso   ideascentral