Τα άσπρα και τα καφέ αβγά δείχνουν να διαφέρουν μεταξύ τους και συχνά υπάρχει και διαφορά στην τιμή ανάμεσα στα δύο. Ξέρετε γιατί;
Τα άσπρα και τα καφέ αβγά δείχνουν να διαφέρουν μεταξύ τους και συχνά υπάρχει και διαφορά στην τιμή ανάμεσα στα δύο. Ξέρετε γιατί;
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι διαφορά μπορεί να έχουν τα άσπρα από τα καφέ αβγά κι αν τα διαλέγετε με βάση το χρώμα ή αν δεν σας επηρεάζει καθόλου; Αν ναι, ήρθε η ώρα να λύσετε τις απορίες σας.
Η διαφορά είναι στην κότα.Όσον αφορά την απόχρωση του αβγού, αυτή καθορίζεται ουσιαστικά από ταγονίδια, από το είδος της κόταςπου τα γεννάει. Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, οι κότες μεάσπρα φτεράκαι λευκούς λοβούς αυτιών γεννούν άσπρα αβγά, ενώ αυτές που έχουνκαφετί-κόκκινο φτέρωμακαι κόκκινους λοβούς αυτιών κάνουν καφέ αβγά. Κι αν δεν το ξέρατε, υπάρχουν είδη που κάνουν αβγά μεμπλε απόχρωσηκαι άλλα που γεννούνδιάστικτα αβγά.
Είναι τα καφέ αβγά πιο ωφέλιμα από τα λευκά;Η αλήθεια είναι πως το χρώμα του αβγού δεν αποτελεί δείκτη ποιότητάς του κι όσον αφορά τη γεύση και τη διατροφή,δεν υπάρχει κάποια αξιόλογη διαφοράμεταξύ τους. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να τα βρείτε πιο ακριβά, τα καφέ αβγά δεν σας ωφελούν περισσότερο και αντίστροφα. Κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ίσως τα καφέ αβγά να έχουν περισσότερα ωμέγα-3, αλλά ακόμη κι αν ισχύει αυτό, η διαφορά είναι απειροελάχιστη.
Τα καφέ αβγά έχουν πιο σκληρό κέλυφος;Το κέλυφος και των δύο ειδών έχει τοίδιο πάχοςκι αν έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι κάποιο από τα δύο σας φαίνεται πιο σκληρό, αυτό οφείλεται στηνηλικία της κόταςκι όχι στο χρώμα του αβγού. Όπως όλα δείχνουν, οι νεότερες κότες γεννούν αβγά με πιο σκληρό κέλυφος και οι μεγαλύτερες με πιο λεπτό, κάτι που ισχύει ανεξαρτήτως χρώματος αβγού