7 χρήσεις του αλουμινόχαρτου που δεν ήξερες και… δεν περίμενες!!!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔10/11/2015 - 01:40 | Author: Newsroom Ipaidia
Το αλουμινόχαρτο δεν είναι φίλος μόνο κάθε καλής μαγείρισας που τυλίγει τα φαγητά της με αυτό για να διατηρηθούν! Είναι ένα πολύτιμο υλικό για πολλές ακόμη χρήσεις μέσα στο σπίτι.

1. Στρώσε τα συρτάρια και τα ντουλάπια σου
Το αλουμινόχαρτο δεν είναι μόνο εύκολο να καθοριστεί με ένα σφουγγάρι, αλλά αντανακλά φως και έτσι θα φωτίσει τις σκοτεινές γωνίες των συρταριών που δε βλέπεις.

2. Γυάλισε τα ασημικά σου
Εξαιτίας μιας χημικής αντίδρασης το αλουμινόχαρτο καταφέρνει να ξεθαμπώσει τα αντικείμενα από ασήμι. Ντύσε εσωτερικά ένα πλαστικό κουτί με αλουμινόχαρτο (η γυαλιστερή επιφάνεια να φαίνεται) και ρίξε μέσα ¼ φλιτζανιού σόδας και βραστό νερό. Ανακάτεψε και αφήσε τα αντικείμενα μέσα για ένα τέταρτο. Θα τα βγάλεις καινούργια!

3. Καθάρισε εύκολα το γκριλ
Αν είσαι από τις γυναίκες που μαγειρεύουν καθημερινά και δύσκολα φαγητά στο φούρνο, θα γνωρίζεις πολύ καλά πως ο καθαρισμός του γκριλ είναι μια κουραστική διαδικασία. Αντί να χρησιμοποιήσεις βαριά καθαριστικά από το σούπερ μάρκετ είναι προτιμότερο να κάνεις μπάλα λίγο αλουμινόχαρτο και με αυτό να τρίψεις τις περιοχές της κουζίνας που έχουν κολλήσει τα καμένα λίπη. Αποτελεσματικό και γρήγορο!

newsitamea
Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso