Έκτακτη ενημέρωση είχε πριν λίγο για τη στη Σταμάτα  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Νίκος έκανε λόγο για πυρκαγιά που ξέσπασε σε περιοχή που ήταν ανάμεσα σε σπίτια και δάσος. «Η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση και καθοριστική και προλάβαμε τα χειρότερα», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το μέτωπο είναι σε ύφεση, ωστόσο υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και την Αστυνομία να παραμένουν σε επιφυλακή.

Το λόγο πήρε και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κάνοντας λόγο για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά και για υπεράνθρωπη προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές υπόπτων ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για εμπρησμό. Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί αυτές τις μέρες.

Η κατάσταση τις τελευταίες ώρες δείχνει να βελτιώνεται, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να οριοθετήσουν το πύρινο μέτωπο.

Σημειώνεται ότι, όπως δήλωσε ο κοινοτάρχης της Ροδόπολης στην ΕΡΤ, περίπου 20 σπίτια έχουν καεί ή υποστεί ζημιές από τη φωτιά, ενώ λίγο πριν τις 17:00 δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο.

Ο ίδιος εμφανίστηκε βέβαιος ότι πρόκειται για εμπρησμό. Όπως ανέφερε ο Αρχηγός του Π.Σ. Στέφανος Κολοκούρης ο οποίος συντόνιζε την επιχείρηση κατάσβεσης, η προσπάθεια που γίνεται είναι να οριοθετηθεί η φωτιά και να προστατευθούν τα σπίτια.