Αλλάζει από 15 Μαΐου 2019 η χρέωση για και αποστολή εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα από τις 15 Μαΐου 2019 οι τιμές των διεθνών κλήσεων που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό εντός της ΕΕ θα μειωθούν: η κλήση θα στοιχίζει 19 λεπτά του ευρώ το μέγιστο ανά λεπτό ομιλίας και η αποστολή γραπτού μηνύματος 6 λεπτά του ευρώ το μέγιστο, συν ΦΠΑ —τιμές μέχρι και 10 φορές φθηνότερες απ’ ό,τι παλαιότερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου.

Σημειώνεται πως από τις 15 Ιουνίου 2017 όλοι οι Ευρωπαίοι μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις, να στέλνουν μηνύματα κειμένου ή να χρησιμοποιούν κινητή σύνδεση στο διαδίκτυο χωρίς επιπλέον επιβάρυνση όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ. Πριν από την πλήρη κατάργηση των τελών περιαγωγής προηγήθηκε μια δεκαετία δραστικών και σταδιακών μειώσεων των τιμών βάσει της πρότασης της Επιτροπής για την περιαγωγή.

Από το 2007 έως το 2016, οι τιμές περιαγωγής μειώθηκαν κατά περισσότερο από 90%. Οι Ευρωπαίοι αξιοποίησαν αμέσως τα οφέλη της «περιαγωγής σαν στο σπίτι σας»: η χρήση κινητών δεδομένων έχει δωδεκαπλασιαστεί και ο αριθμός των τηλεφωνικών κλήσεων που πραγματοποιούν οι ταξιδιώτες έχει διπλασιαστεί σε σύγκριση με τις συνήθειες πριν από τον Ιούνιο του 2017.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ