Τα 3 δισ. ευρώ αγγίζουν τα κόκκινα δάνεια στον Τουρισμό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔14/12/2017 - 19:00 | Author: Newsroom Ipaidia

Σε περίπου 3 δισ. ευρώ υπολογίζει τα κόκκινα στον τουριστικό κλάδο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος, σε σύνολο δανεισμού 8 δισ. ευρώ, χαρακτηρίζοντας την αγορά "υποδανεισμένη" σε σύγκριση με άλλους τομείς της οικονομίας.

Σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ ανέφερε πως τόσο η φορολόγηση των τουριστικών επιχειρήσεων, όσο και η έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού πλήττουν τις επενδύσεις και τόνισε πως η πρόσθετη επιβάρυνση που έρχεται από το τέλος διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια (ο φόρος θα ισχύσει από το 2018) θα ανέρχεται σε 6% που προστίθεται στα υπόλοιπα φορολογικά βάρη. Εκτίμησε δε ότι η επιβολή αυτή του φόρου δεν θα βοηθήσει στα έσοδα του κράτους, αντίθετα θα πλήξει τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Για τη νέα χρονιά του 2018 ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ σημείωσε ότι τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα θετικά. Ήδη τα στοιχεία από τον προγραματισμό αεροπορικών θέσεων (για το μήνα Νοέμβριο) για τη σεζόν που έρχεται δείχνουν αύξηση 4% σε σχέση με την αντίσοιχη περσινή περίοδο. Όσον αφορά στο κρίσιμο σκέλος των εσόδων, ο κ. Ρέτσος επανέλαβε ότι θα διαμορφωθούν στα 14,5 δισ. ευρώ περίπου φέτος.

Στα αγκάθια για τη νέα χρονιά, ο κ. Ρέτσος αναφέθηκε το ζήτημα των γεωπολιτικών εξελίξεων και της αστάθειας στην περιοχή της Μεσόγειου, αλλά και το φόβο των Ευρωπαίων να ταξιδεύσουν μετά και τα τελευταία τρομοκρατικά γεγονότα. Συμπλήρωσε ακόμη πως ο τουρισκός Τουρισμός δείνχει σημάδια ανάκαμψης, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει και την Ελλάδα.  • Η Παιδεία στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: