Το ολοκληρωμένο σχέδιο για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας για τον μήνα Απρίλιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τον , ανακοινώνουν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος , Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Το σχέδιο αποφασίστηκε χθες σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από το Μέγαρο Μαξίμου.

Το σχέδιο παρουσίασε ο Χρήστος Σταικούρας και σύμφωνα με αυτό:

Σύμφωνα με αυτό:

Πρώτον, επεκτείνεται σε πολύ περισσότερους μισθωτούς έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ και συγκεκριμένα σε 1,7 εκατ. εργαζόμενους. Το επίδομα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.

Δεύτερον, επεκτείνεται σε πολύ περισσότερες επιχειρήσεις για την προστασία τους, και συγκεκριμένα καλύπτονται 800.000 επιχειρήσεις. Ελάχιστες επιχειρήσεις εξαιρούνται. Προϋπόθεση υπαγωγής στις ευνοϊκές ρυθμίσεις είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Τρίτον, καλύπτονται με διαφορετικά σχήματα 700.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων

Τέταρτον, θεσπίζεται χρηματοδοτικό σχήμα επιστρεπτέας προκαταβολής.

Πέμπτο, το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του. Θα καταβληθεί από όλες επιχειρήσεις σε όλους εργαζόμενους.

Έκτον, οι τράπεζες και διαχειριστές δανείων θα διευκολύνουν την αποπληρωμή δανείων των ενήμερων οφειλετών.

Έβδομο, μέτρα στήριξης για τον πρωτογενή τομέα. Άμεσα, θα δοθούν από το ΥΠΟΙΚ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αρχικά 150.000.000 ευρώ για να χρημοτοδοτηθούν αυτά τα μέτρα