Τι αναφέρουν οι καταγγελίες από – Περιμένουν ακόμα και επτά χρόνια για να πληρωθούν.

Αναλυτικότερα, η κ. Αναστασία έχει , για την υπόθεση. «Ήταν σεμινάρια ΛΑΕΚ επιμόρφωσης (Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση), στον Πειραιά τα οποία ήταν αρχές management, το ένα και ιταλικά το άλλο. Θα έπαιρνα 170 ευρώ για κάθε σεμινάριο και ήταν για όλες τις ώρες και ήταν και δύο φορές την εβδομάδα. Όταν επικοινωνούσα ανά τακτά διαστήματα από το 2016-2017, η μόνιμη απάντηση ήταν ότι ήταν ο φορέας στα δικαστήρια με τον ΟΑΕΔ. Εγώ είμαι μόνιμη υπάλληλος αορίστου χρόνου, και μας είπαν εάν θέλουμε να παρακολουθήσουμε αυτά τα σεμινάρια. Μας είπαν ότι ο φορέας ήταν στα δικαστήρια με τον ΟΑΕΔ για εμάς, για να πάρουμε τα χρήματά μας» είπε η κ. Αναστασία.

Η κ. Ελευθερία κατήγγειλε και εκείνη στο MEGA πως ούτε η ίδια έχει λάβει χρήματα ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ΛΑΕΚ επιμόρφωσης εδώ και 5 χρόνια. «Εγώ έκανα το ΛΑΕΚ το σεμινάριο το 2017. Ήταν περίπου τα 140 ευρώ. Έπιασα τον υπεύθυνο του σεμιναρίου και μου είπε ότι δεν έχουν στείλει τα χαρτιά. Μου έλεγε συνεχώς ότι θα πληρωνόμασταν στο τέλος του μήνα», δήλωσε η καταγγέλλουσα.

«Τα χρήματα δεν έχουν “φαγωθεί” από τον ΟΑΕΔ, απλά είναι εγκλωβισμένα στον ΟΑΕΔ»

Η πρόεδρος φορέα προγραμμάτων ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ, Λίνα Τσαλταμπάση, σχολίασε το γεγονός ότι αυτά τα χρήματα «χάνονται». «Δεν θα πρέπει να χάνονται ούτε 5 ευρώ γιατί κάποιος έχει χάσει χρόνο από τη ζωή του αλλά και για να αποκτήσει δεξιότητες. Έχουμε γενιές εκπαιδευόμενων που έχουν μπλέξει σε μία ατέρμονη διαδικασία. Μέχρι τα 2018 που έκαναν τα σεμινάρια, η διαδικασία προχωρούσε κανονικά και πληρώνονταν, και οι συμμετέχοντες αλλά και το ΚΕΚ για την υποστήριξή του», επισήμανε.

«Έπειτα αυθαίρετα ο ΟΑΕΔ αλλάζει αυτή τη διαδικασία και ζητά από τους φορείς, δηλαδή από το εμπορικό σωματείο της γειτονιάς, να πληρώσει πρώτα τα ΚΕΚ, και το εργατικό κέντρο. Δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα σε εμάς. Αυτά τα χρήματα είναι ευρωπαϊκός πόρος, δεν έχουν φαγωθεί από τον ΟΑΕΔ απλά είναι εγκλωβισμένα στον ΟΑΕΔ λόγω διαδικασίας. Μας ζήτησαν να πληρώσουμε εμείς τα τμήματα ήταν περίπου 100.000 ευρώ, εμείς δεν έχουμε τέτοια χρήματα» κατέληξε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA κανείς από τον ΟΑΕΔ δεν έχει βρεθεί για να εξηγήσει τι συμβαίνει.