Πώς στέλνουμε για αγορές στα . Πώς θα ψονίζουμε από Δευτέρα με το . Η  , το χρονικό όριο στις αγορές και ο κόφτης στα μηνύματα.

Το είναι ο νέος πενταψήφιος αριθμός που «εισβάλει» στη ζωή μας από την Δευτέρα (5/4), καθώς .

Με ραντεβού με το κατάστημα ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά και να έχουμε αποδεικτικό του ραντεβού από την επιχείρηση είτε με SMS είτε με e-mail το οποίο θα πρέπει να δείξουμε σε περίπτωση ελέγχου.

Στη συνέχεια στέλνουμε SMS στο 13032, το οποίο δεν χρειάζεται κωδικό και είναι χωρίς χρέωση, ενώ πρέπει να έχει τα εξής στοιχεία:

Ονοματεπώνυμο
Διεύθυνση κατοικίας
Περιοχή

Στη συνέχεια, λαμβάνουμε την εξής απάντηση:

Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα
Παρόλα αυτά, στα SMS στο 13032 υπάρχει κόφτης, καθώς μπορούμε να στείλουμε μόνο μία (1) φορά ανά 24ωρο, ενώ έχει διάρκεια ισχύος τριών (3) ωρών.

Σε περίπτωση που κάποιος στείλει δεύτερο μήνυμα θα λαμβάνει αρνητική απάντηση που θα αναφέρει:
«Η μετακίνησή σας δεν είναι εφικτή, επιτρέπεται μία μετακίνηση ημερησίως»

Επίσης, για με τον παραπάνω τρόπο επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο, κάτι που όμως συνεχίζει να απαγορεύεται για τον κωδικό 2 του 13033, δηλαδή για μετακίνηση προς σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ κλπ.

Άρα, συνοπτικά για την μετακίνηση στα καταστήματα θα πρέπει να έχουμε αποδεικτικό του ραντεβού με το κατάστημα, SMS στο 13032 και φυσικά ταυτότητα ή διαβατήριο.

Παράλληλα, στα καταστήματα του λιανεμπορίου μπορούμε να ψωνίσουμε με δύο τρόπους:

Click inside
Click away

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το λεγόμενο click away και η πώληση εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού (click in shop). Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται 1 πελάτης ανά 25τμ με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

«Όπως έγινε και με τα κομμωτήρια οι δραστηριότητες που θα ανοίξουν, θα ανοίξουν με κανόνες και με πλήρη εφαρμογή των μέτρων προστασίας, μάσκες, αποστάσεις, τήρηση κανόνων υγιεινής. Η πανδημία συνεχίζει να δείχνει τα δόντια της, υπάρχει μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας γι αυτό χρειάζεται προσοχή σε αυτό το τελευταίο μίλι της δύσκολης διαδρομής. Καμία χαλάρωση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός από την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ