Τι λέει η κ. Ματίνα Παγώνη – «Αυτό το νερό προκαλεί γαστρεντερίτιδα, οξεία ηπατίτιδα. Γι΄αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, που δεν μπορούν να το καταλάβουν», ανέφερε η Ματίνα Παγώνη για το νερό που έχει συσσωρευτεί μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Ειδικότερα, τον κώδωνα του κινδύνου για το νερό στις πλημμυρισμένες από την κακοκαιρία Daniel περιοχες έκρουσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το νερό που έχει λιμνάσει δεν είναι πόσιμο και προκαλεί ασθένειες. Συγκεκριμένα, η κα. Παγώνη είπε «το νερό έχει μικροοργανισμούς και χημικές ουσίες αυτή τη στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι πόσιμο, αλλά και δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για απλά πράγματα, ούτε για να πλύνουμε τα δόντια μας, ούτε για να πλύνουμε τα τρόφιμα. Πρέπει οι πλημμυροπαθείς να εφοδιαστούν με νερό».

«Αυτό το νερό προκαλεί γαστρεντερίτιδα, οξεία ηπατίτιδα. Γι΄αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, που δεν μπορούν να το καταλάβουν», πρόσθεσε.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε επίσης πως «κάτω από αυτά τα νερά μπορεί να υπάρχουν φυτοφάρμακα, απόβλητα γεωργικών και κτηνοτροφικών μονάδων. Όλα αυτά είναι βόμβα, μακριά από αυτό το νερό, δεν το αγγίζουμε και για τα πιο απλά πράγματα».

Κλείνοντας η κα Παγώνη προχώρησε στην εκτίμηση πως από το στάσιμο νερό θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων από τον ιό του Δυτικού Νείλου «και χρειάζεται προσοχή».