Ξεκίνησε η φάση αιτήσεων και έκδοσης για τη διαμονή τους σε Ξενοδοχεία της Ρόδου. Οι επιταγές θα φτάνουν έως και τα 500 ευρώ.

Οι δικαιούχοι είναι όσοι διέμεναν σε ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν, κατά την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών στη νήσο Ρόδο τον Ιούλιο του 2023.

Έχουν ανοίξει οι αιτήσεις για οικονομική ενίσχυση μέσω στο

Rodos Week: Τα ποσά της επιδότησης για διακοπές

Πιο συγκεκριμένα οι δικαιούχοι μπορούν να εξασφαλίσουν δωρεάν διαμονή 7 (επτά) συνεχόμενων ημερών, έξι (6) διανυκτερεύσεις, στη Ρόδο και σε ξενοδοχείο της επιλογής τους, μεταξύ αυτών που συμμετέχουν στη δράση, σε μια από τις δύο ακόλουθες περιόδους:

1η Περίοδος – Εαρινή (από 10/4/2024 έως 31/5/2024)
2η Περίοδος – Φθινοπωρινή (από 1/10/2024 έως 15/11/2024)

Tα ποσά αποζημίωσης των ξενοδοχείων, για τη δωρεάν διαμονή των δικαιούχων, ορίζονται ως εξής:

Για ξενοδοχεία 1,2,3 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου, 300€ για το σύνολο της διαμονής,
Για ξενοδοχεία 1,2,3 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου, 400€ για το σύνολο της διαμονής,
Για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου, 400€ για το σύνολο της διαμονής,
Για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου, 500€ για το σύνολο της διαμονής.

Rodos Week: Η λίστα με τα ξενοδοχεία

Οι δικαιούχοι, ανάλογα με το είδος του ξενοδοχείου και την κατηγορία του δωματίου στο οποίο διέμεναν την περίοδο των πυρκαγιών, μπορούν να επιλέξουν αντίστοιχη διαμονή από τη λίστα των Ξενοδοχείων Φιλοξενίας. Σημειώνεται ότι κατά την επιλογή ξενοδοχείου θα συνυπολογίζεται η διαθεσιμότητα αυτών, ώστε να μην ξεπεραστεί η ορισμένη από το ξενοδοχείο διαθεσιμότητα για την αντίστοιχη περίοδο. Οι δικαιούχοι έχουν δυνατότητα πρόσβασης στα στοιχεία επικοινωνίας των Ξενοδοχείων Φιλοξενίας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ) ώστε να επιβεβαιώσουν με το κατάλυμα την διαθεσιμότητά του για την περίοδο που επιθυμούν και να διευθετήσουν τις περαιτέρω λεπτομέρειες της διαμονής τους.

Rodos Week: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, που διέμεναν σε ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν, κατά την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών στη νήσο Ρόδο τον Ιούλιο του 2023.

Φυσικά πρόσωπα που δεν συμπεριελήφθησαν στο Μητρώο Δικαιούχων, επειδή εκ παραδρομής δεν δηλώθηκαν από τα εκκενωθέντα ξενοδοχεία ή/και τα Ταξιδιωτικά Γραφεία/Ταξιδιωτικούς Πράκτορες, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση με την οποία θα αιτούνται την προσθήκη τους στο εν λόγω Μητρώο, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία μέσω της ειδικής εφαρμογής της δράσης.

Συγκεκριμένα, κάθε φυσικό πρόσωπο θα χρειαστεί να καταχωρίσει τα εξής στοιχεία του για τη δημιουργία λογαριασμού:

ονοματεπώνυμο δικαιούχου για τον οποίο είχε γίνει η κράτηση,
διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email),
κινητό τηλέφωνο,
είδος και αριθμό εγγράφου ταυτοπροσωπίας – διαβατήριο ή ταυτότητα),
καθώς επίσης και να δηλώσει το ξενοδοχείο που διέμενε κατά την κρίσιμη περίοδο, τον τύπο του δωματίου, τον τρόπο και αριθμό κράτησης και το χρονικό διάστημα που αφορούσε η κράτηση.

Ενώ έχει τη δυνατότητα να δηλώσει το Ταξιδιωτικό Γραφείο ή τον Ταξιδιωτικό Πράκτορα που τυχόν είχε διαχειριστεί την κράτησή του.

Έπειτα, τα εκκενωθέντα ξενοδοχεία και τα Ταξιδιωτικά Γραφεία/Ταξιδιωτικοί Πράκτορες επιβεβαιώνουν ότι τα πρόσωπα αυτά πράγματι διέμεναν σε ξενοδοχεία της Ρόδου που εκκενώθηκαν λόγω των πυρκαγιών τον Ιούλιο του έτους 2023. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, προκύπτει ο συμπληρωματικός Πίνακας Δικαιούχων.

Ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιείται από το Υπουργείο Τουρισμού, το Μητρώο Δικαιούχων τροποποιείται και αντικαθίσταται συνολικά, ενώ στους νέους δικαιούχους που προστέθηκαν, αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας τους πρόσκληση εγγραφής στην εφαρμογή.

Rodos Week: Πώς παίρνετε το voucher

Έπειτα από την κατάρτιση του Μητρώου Δικαιούχων, αποστέλλεται σε όλους τους δικαιούχους ένας μοναδικός ηλεκτρονικός υπερσύνδεσμος μέσω email, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση του e-voucher στην εφαρμογή της δράσης.

Οι δικαιούχοι για την υποβολή της αίτησης θα χρειαστεί:

να δηλώσουν υπεύθυνα ότι διέμεναν σε ξενοδοχείο που εκκενώθηκε κατά την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών στη νήσο Ρόδο τον Ιούλιο 2023.
να δηλώσουν υπεύθυνα ότι τα στοιχεία τους είναι αληθή και ορθά.
να επιβεβαιώσουν ή να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους (κινητό τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), πιστοποιώντας ειδικότερα το email τους.
να δηλώσουν τις επτά (7) συνεχόμενες ημέρες που πρόκειται να διαμείνουν εντός του επιλέξιμου χρονικού διαστήματος διαμονής.
να επιλέξουν, από τα διαθέσιμα κατά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ξενοδοχεία, αντίστοιχης κατηγορίας κατάλυμα και τύπο δωματίου.
να καταχωρίσουν τον μοναδικό αριθμό κράτησης που θα τους γνωστοποιήσει η ξενοδοχειακή επιχείρηση.

Σημειώνεται, ότι ο δικαιούχος-αποδέκτης e-voucher πρέπει να έρθει σε συνεννόηση με την ξενοδοχειακή επιχείρηση για να επιβεβαιώσει τη διαθεσιμότητα δωματίου με τα επιπλέον τυχόν χαρακτηριστικά που επιθυμεί.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ