Πώς θα γίνουν φέτος οι αιτήσεις για το επίδομα παιδιού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔28/02/2019 - 16:12 | Author: Newsroom Ipaidia

| Στις αρχές του Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή για το επίδομα παιδιού, κάτι που φέτος αναμένεται να γίνει ανεξαρτήτως από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

Δηλαδή, ενώ μέχρι πέρσι πρώτα γίνονταν οι δηλώσεις και μετά άνοιγε το σύστημα για την υποβολή του , φέτος η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί ανεξαρτήτως της διαδικασίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων, γύρω στις 7 Μαρτίου

Σύμφωνα με τον φοροτεχνικό Ηλία Χατζηγεωργίου, που μίλησε στην ΕΡΤ, το σύστημα θα ανοίξει φέτος για αιτήσεις περσινών και νέων δικαιούχων και βάση υπολογισμού θα είναι τα εισοδήματα της προηγούμενης φορολογικής δήλωσης. Αναπροσαρμογή θα γίνει μετά την εκκαθάριση της νέας.

Το επίδομα τέκνων πληρώνεται σε έξι δόσεις, τον Μάρτιο, τον Μάιο, τον Ιούλιο, τον Σεπτέμβριο, τον Νοέμβριο και πιθανώς τον Δεκέμβριο. Το έντυπο Α21 θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να έχει υποβληθεί έως τις 15 Ιανουαρίου 2020.

Δείτε τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα για την Παιδεία και τα νέα της επικαιρότητας στο ipaideia.gr

Ακόμα και αν κάποιος δικαιούχος δεν κάνει εγκαίρως την αίτηση, δεν θα πρέπει να ανησυχεί πως θα χάσει κάποιο ποσό, καθησυχάζει ο κ. Χατζηγεωργίου, εξηγώντας πως θα το λάβει μαζί με την επόμενη δόση.

Εξαρτώμενα τέκνα είναι τα ανήλικα, τα παιδιά έως 19 ετών, που φοιτούν στη μέση εκπαίδευση, τέκνα έως 24 ετών που φοιτούν σε ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση, τάξη μαθητείας ΕΠΑΛ και δημόσια ΙΕΚ, τέκνα έως 24 ετών με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και τέκνα έως 24 ετών ορφανά και από τους δύο γονείς.

Βάση για τον υπολογισμό του επιδόματος θα είναι το οικογενειακό εισόδημα και σε περιπτώσεις ξεχωριστών φορολογικών δηλώσεων.

Τα εισοδηματικά κριτήρια παρατίθενται στους παρακάτω πίνακες.

 

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso