Ποιές ηλικίες αφορούν τα νέα κρούσματα – Ο ρόλος της ενδοοικογενειακής διασποράς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔05/02/2021 - 20:26 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 05/02/2021 - 21:44

Η κ. Παπαευαγγέλου, παρουσίασε κατά την ενημέρωση την εικόνα της στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Κατά τα άλλα, «η εικόνα της επιδημίας είναι παρόμοια στις περισσότερες περιοχές της χώρας» τόνισε.

Τα νέα κυρίως αφορούν την ηλικιακή ομάδα 25 έως 44 ετών, το οποίο συνεπάγεται, όπως εξήγησε η κ. Παπαευαγγέλου, ότι «σήμερα, τώρα που μιλάμε, να έχουμε ενδοοικογενειακή διασπορά. Δηλαδή, αυτό που συχνά παρατηρείται από την ιχνηλάτηση είναι ότι οι γονείς μεταδίδουν τη λοίμωξη τόσο στα παιδιά, όσο και στους ενήλικες άνω των 65 ετών».

«Ιδιαίτερη προσοχή» συνέστησε η κ. Παπαευαγγέλου για «την τήρηση των μέτρων σε όλους τους εργασιακούς χώρους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και βέβαια και στην τήρηση του μέτρου της εξ αποστάσεως εργασίας».

«Δυστυχώς, φαίνεται ότι σημαντικό ρόλο παίζουν και οι κρυφές συγκεντρώσεις συμπολιτών μας σε κλειστούς χώρους, σε σπίτια» είπε η κ. Παπαευαγγέλου.

Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων είναι τα 43 έτη, ενώ τα περισσότερα νέα κρούσματα βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα από 25 έως 44 ετών. «Αυτό που φαίνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία, είναι ότι υπάρχει σημαντική ενδοοικογενειακή διασπορά, δηλαδή οι γονείς μεταδίδουν στα παιδιά τους, αλλά και στα πιο ηλικιωμένα άτομα της οικογένειας» τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου και είπε ότι είναι σημαντικός όσον αφορά τη διασπορά του ιού ο ρόλος των κρυφών συγκεντρώσεων σε σπίτια, οι οποίες επειδή είναι κρυφές, οπότε είναι πολύ δύσκολο να γίνει ιχνηλάτηση.

Σε στοιχεία που παρουσίασε η καθηγήτρια, καταγράφεται επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας την τελευταία εβδομάδα. Από τα 625 κρούσματα ανά ημέρα την προηγούμενη εβδομάδα, φτάσαμε τα 892 την τελευταία εβδομάδα - είπε, και πρόσθεσε ότι τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σήμερα στις 8.500, από τα οποία τα 4400 είναι στην Αττική και 850 στη Θεσσαλονίκη.

«Φαίνεται ότι τα μέτρα δεν εφαρμόστηκαν, είναι προφανές ότι κουραστήκαμε, αλλά έχουμε μπροστά μας μαραθώνιο. Απαιτούνται οκτώ εβδομάδες για να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των ευπαθών και ηλικιωμένων, να βοηθήσουμε όλοι μαζί ώστε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία» ανέφερε σχετικά.

Lockdown: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν - Τι ισχύει για την Αττική

Κορονοϊός - έρευνα: Ποιός παράγοντας είναι καθοριστικός για τη μετάδοση του

Έρευνα: Μεγαλύτερος ο κίνδυνος επιπλοκών και θανάτου για τις έγκυες με σοβαρό Covid-19 • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: