Πληρωμή Επιστρεπτέα Προκαταβολή, επίδομα θέρμανσης και μειωμένα νοίκια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔30/01/2021 - 14:58 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 30/01/2021 - 14:59

περίπου 1 δισ. ευρώ ολοκληρώθηκε μπήκαν στους λογαριασμούς επιχειρήσεων και νοικοκυριών για την «Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5» το , καιμέρος της ζημίας ιδιοκτητών ακινήτων από  τη μείωση ενοικίου.

Πληρωμή - Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5

Πιστώθηκε χθες στους τραπεζικούς λογαριασμούς 97.725 δικαιούχων ποσό συνολικού ύψους 268 εκατ. ευρώ. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων που έχουν λάβει τη χρηματοδοτική ενίσχυση ανέρχεται ήδη, μέσα σε μόλις τρεις ημέρες, σε 301.689 και αντιστοιχεί στο 80% των δικαιούχων του 5ου κύκλου της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής». Το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί ανέρχεται σε 907 εκατ. ευρώ, με τη μέση ενίσχυση ανά δικαιούχο να διαμορφώνεται στα 3.006 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 327.195 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει, μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport» (www.aade.gr/mybusinesssupport), την αίτηση χορήγησης της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5».

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία οριστικής υποβολής της αίτησης λήγει την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου και οι πληρωμές αυτού του κύκλου του χρηματοδοτικού εργαλείου θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα.

Πληρωμή Επίδομα θέρμανσης

Πιστώθηκε χθες στους τραπεζικούς λογαριασμούς 355.314 δικαιούχων ποσό συνολικού ύψους 42 εκατ. ευρώ. Η καταβολή αυτή αφορά σε αγορές που τιμολογήθηκαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση καταβολής, η οποία θα αφορά σε αγορές έως τις 28 Φεβρουαρίου και θα πραγματοποιηθεί έως τις 31 Μαρτίου.

Το ύψος του νέου, διευρυμένου, επιδόματος δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 80 ευρώ, ούτε να υπερβαίνει τα 650 ευρώ για κάθε δικαιούχο.

Μείωση ενοικίων - Στήριξη εκμισθωτών για μειωμένα μισθώματα

Πιστώθηκε προχθές στους τραπεζικούς λογαριασμούς 39.355 ιδιοκτητών ακινήτων ποσό συνολικού ύψους 3,9 εκατ. ευρώ, με το οποίο το κράτος καλύπτει το 50% της μείωσης του μισθώματος για τον Νοέμβριο.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των ιδιοκτητών ακινήτων που έχουν λάβει κρατική στήριξη για τα μειωμένα ενοίκια του Νοεμβρίου ανέρχεται σε 176.404 ιδιοκτήτες, στους οποίους έχουν συνολικά καταβληθεί 19,2 εκατ. ευρώ. Θα ακολουθήσουν και άλλες πληρωμές τις επόμενες ημέρες, μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των στοιχείων που έχουν υποβληθεί.

Νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις: «Κούρεμα» ενοικίων - Επιδότηση πάγιων δαπανών • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: