Ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως θα γίνει παράταση των συμβάσεων 12.000 επικουρικών στο ΕΣΥ και απόλυση υγειονομικών που δεν εμβολιάζονται.

Στην εξαγγελία ότι οι συμβάσεις των 12.000 επικουρικών στο ΕΣΥ που λήγουν, θα ανανεωθούν μέχρι το τέλος του έτους προχώρησε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Όπως είπε στον ΑΝΤ1 η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Πλεύρης, την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί και τροπολογία που θα προβλέπει την μοριοδότηση των επικουρικών ενόψει δύο προκηρύξεων που θα δημοσιευθούν με την πρώτη να αφορά θέσεις 4.000 νοσηλευτών και την δεύτερη 900 θέσεις λοιπού προσωπικού στο ΕΣΥ.

O Θάνος Πλεύρης τοποθετήθηκε και για το θέμα των υγειονομικών που είτε δεν έχουν εμβολιαστεί είτε δεν έχουν προχωρήσει στην τρίτη δόση του εμβολιασμού τους κατά του εξηγώντας για τη δεύτερη κατηγορία ότι «δεν υπάρχει στις σκέψεις μας επέκταση αναστολής σε όσους δεν έχουν κάνει τρίτη δόση».

Όσον αφορά, όμως, την πρώτη ομάδα, όσων, δηλαδή, δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου εξήγησε ότι υπάρχουν δύο επιλογές: «είτε θα παρατείνουμε την αναστολή για όσο υπάρχει πανδημία είτε θα νομοθετηθεί ότι ο εμβολιασμός είναι τυπικό προσόν οπότε θα θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΕΣΥ».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι «Η δική μου εισήγηση είναι όποιος δεν είναι εμβολιασμένος δεν θα πρέπει να παραμένει στο ΕΣΥ. Αυτή είναι η θέση μου ως υπουργός Υγείας».