Πελώνη: Οι ηλικιωμένοι που διστάζουν να εμβολιαστούν να το ξανασκεφτούν

Πελώνη: Οι ηλικιωμένοι που διστάζουν να εμβολιαστούν να το ξανασκεφτούν

«Αυτή τη στιγμή ο επταήμερος μέσος όρος προσέλευσης στα ραντεβού με το εμβόλιο της AstraZeneca, είναι στο 93%. Είναι πολύ καλό ποσοστό, δεδομένης όλης αυτής της συζήτησης που έχει γίνει. Άρα, δεν υπάρχει μόνο διστακτικότητα, υπάρχει και εμπιστοσύνη», είπε.

«Σε καμία περίπτωση δεν συζητείται διακοπή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της . Είναι ασφαλές, είναι αποτελεσματικό. Έχει τοποθετηθεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων από προχθές, για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του, σημειώνοντας ότι τα οφέλη υπερτερούν των όποιων κινδύνων», δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι όποιοι κίνδυνοι υπάρχουν, είναι αυτά τα σπάνια περιστατικά θρομβώσεων, όπως αυτά στη Μεγάλη Βρετανία όπου διαπιστώθηκαν 30 σε σύνολο 18,1 εκατ. εμβολιασμών. Επισήμανε δε πως πρόκειται για επιστημονική συζήτηση και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα εξετάσει τα ελληνικά και τα διεθνή δεδομένα για ν’ αποφανθεί εάν πρέπει ν’ αλλάξει η στρατηγική, ως προς αυτό το εμβόλιο.

«Αυτή τη στιγμή ο επταήμερος μέσος όρος προσέλευσης στα ραντεβού με το εμβόλιο της AstraZeneca, είναι στο 93%. Είναι πολύ καλό ποσοστό, δεδομένης όλης αυτής της συζήτησης που έχει γίνει. Άρα, δεν υπάρχει μόνο διστακτικότητα, υπάρχει και εμπιστοσύνη», υπογράμμισε.

Παράλληλα σημείωσε πως τα ποσοστά εμβολιασμού στις ηλικίες 60+ θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Συγκεκριμένα είπε πως στην ηλικιακή ομάδα 75-79 έχει εμβολιαστεί με μία δόση ή έχει προγραμματισμένο ραντεβού το 75%, στους ηλικίας 60 έως 69 γύρω στο 50%, στους 80+ είναι γύρω στο 63% και στους 70-75 γύρω στο 57%. «Αυτά τα ποσοστά θα μπορούσαν ν’ ανέβουν. Πρέπει να ξεπεράσουν οι ηλικιακές ομάδες αυτές τη διστακτικότητα. Το εμβόλιο είναι ασπίδα έναντι του κορονοϊού. Είναι ασπίδα για τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας. Το ρίσκο να κολλήσει κανείς κορονοϊό, όπως έχει αποδειχθεί, είναι πολύ μεγάλο και δεν είναι απλώς μία γρίπη, ούτε κάτι απλό. Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας αυτών των ηλικιών να το ξανασκεφτούν», τόνισε.

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι στην κατεύθυνση αυτών των ομάδων θα υπάρξουν και άλλες κινήσεις για να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στον εμβολιασμό. «Είναι καλό βέβαια, όπως προκύπτει και από μετρήσεις, ότι το σύνολο των πολιτών δηλώνει πολύ θετικό έναντι του εμβολιασμού. Τονίζουμε ότι αυτές οι ηλικιακές ομάδες δεν προτεραιοποιήθηκαν τυχαία. Είναι ομάδες που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο βαριάς νόσησης από κορονοϊό. Γι’ αυτό και στην προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών το ηλικιακό κριτήριο κρίθηκε ως το νούμερο ένα κριτήριο, που είναι επιβαρυντικός παράγοντας για βαριά νόσηση από τον κορονοϊό», συμπλήρωσε.

Για τα η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι χθες σε παραπάνω από 8.000 σημεία έχουν δοθεί ήδη 126.799 τεμάχια και άρα υπήρξε μεγάλη ζήτηση. «Για την προσέλευση στο σχολείο είναι απαραίτητη η προσκόμιση αρνητικής βεβαίωσης από αυτό το τεστ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Θεωρούμε ότι όλοι θα επιδείξουν την ατομική και κοινωνική ευθύνη που πρέπει. Είναι ένα όπλο για την επανεκκίνηση των σχολείων και άλλων δραστηριοτήτων, ένα όπλο αυτοπροστασίας, αλλά και προστασίας των γύρω μας»

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !