: Αλλαγή δεδομένων διαφαίνεται στ οαίτημα αποφυλάκισης της κατηγορούμενης για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Ενώ αρχικά η -«παράτολμη» νομικά πράξη τοποθετείτο χρονικά για πολύ πριν το Πάσχα και μέχρι προ ημερών η αίτηση δεν αποκλείετο να υποβληθεί αυτή την εβδομάδα – αφού προς αυτή την κατεύθυνση πίεζε ασφυκτικά τους δικηγόρους της η ίδια η – όλα τώρα αλλάζουν και μάλιστα κατά πολύ.

Πέραν των τεχνικών εκθέσεων που εκπονούνται για την περίπτωση θανάτου της – και η εφημερίδα «Πελοπόννησος» πληροφορείται ότι εξελίσσονται καλά- έχει ωστόσο απαιτηθεί περισσότερος χρόνος, διάφορα έγγραφα και επιπλέον στοιχεία, το νέο «κλειδί» στο προαναγγελθέν αίτημα είναι πλέον άλλο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», οι συνήγοροι της έγκλειστης 33χρονης μάνας, αποφάσισαν ν’ αλλάξουν στρατηγική, χωρίς αυτό να οφείλεται σε κάποιο «εμπόδιο» ή σε κάποια διαφορετική δεύτερη σκέψη ως προς την τύχη που θα έχει το αίτημα αποφυλάκισης… με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Η αιτία είναι πως, όσο εξελίσσεται η εισαγγελική έρευνα για τα άλλα δύο νεκρά παιδιά, τη Μαλένα και την Ιριδα, αντιστοίχως και η ιατροδικαστική αναμόχλευση των θανάτων τους, τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, πιθανά να είναι ικανά να ενισχύσουν το αίτημα.

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη εκδοχή. Να έχει αποφυλακιστεί η Ρούλα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και -αν προκύψει κάτι το ενοχοποιητικό- να συλληφθεί εκ νέου και να προφυλακιστεί πάλι, με ένα επιπλέον κατηγορητήριο.

Κατά συνέπεια η απόφαση δείχνει να έχει να παρθεί. Το αίτημα αποφυλάκισης δεν θα κατατεθεί αν δεν τελειώσει η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και του Ιατροδικαστικού διδύμου Καρακούκη – Καλογριά για τις απώλειες της Μαλένας και της μικρής
Ιριδας.