Μπορεί οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό στη χώρα μας να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat, περισσότεροι από τους μισούς , ποσοστό 53,6%, δεν μπορούν να διαθέσουν χρήματα ούτε για μια εβδομάδα κατά τη διάρκεια του έτους.

Τα στοιχεία της Eurostat για τον τουρισμό στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι αποκαλυπτικά. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat για τον τουρισμό, το 33% των νοικοκυριών σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δυσκολεύονται να πληρώσουν ένα επταήμερο ταξίδι.

Η Ελλάδα, βρίσκεται στην τέταρτη θέση από το τέλος, ενώ στη δυσχερέστερη θέση βρίσκονται οι Ρουμάνοι με ποσοστό 67%. Ακολουθούν οι Κροάτες με 62,8%, οι Βούλγαροι με 56,4%.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Σουηδία, καθώς μόλις το 8% των νοικοκυριών της χώρας, αδυνατούν να διαθέσουν χρήματα για ένα επταήμερο ταξίδι κατά τη διάρκεια του έτους.

Με βάση την έρευνα στην Ελλάδα, το 53,6% των πολιτών αδυνατούν να διαθέσουν χρήματα για μια εβδομάδα διακοπών, ενώ πριν πέντε χρόνια το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 51.2%.