ΟΠΕΚΑ -Επίδομα παιδιού: Νωρίτερα η νέα πλατφόρμα – Πώς θα καταβληθούν Β' και Γ' δόση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔10/05/2018 - 12:59 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Νωρίτερα η νέα – Πώς θα καταβληθούν Β και Γ δόση – Νωρίτερα από τις 30 Μαΐου θα ανοίξει η νέα πλατφόρμα για το  για την της Β’ δόσης του Επιδόματος Παιδιού. Η τελευταία ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ προσδιόριζε την ημερομηνία για «το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου», αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, στον Οργανισμό δηλώνουν έτοιμοι για ακόμη νωρίτερα, πιθανόν και πριν τις 20 του μήνα.

H πληρωμή της Β΄ δόσης 2018 θα πραγματοποιηθεί (εκτάκτως) στα τέλη Ιουνίου, δηλαδή στις 25 – 27 Ιουνίου και μάλιστα σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει την αίτηση του έως και την 20η Ιουνίου 2018 και θα δικαιούνται το επίδομα βάσει των εξαρτώμενων τέκνων και του εισοδήματος που είχαν το 2017 (σύμφωνα με την φετινή φορολογική δήλωση).

Ακολούθως, θα «κλειδώσει» η ημερομηνία αυτή (25-27) σταθερά και για τις επόμενες δόσεις. Η πληρωμή δηλαδή της Γ΄ δόσης θα γίνει κανονικά στα τέλη Ιουλίου (25-27) σε όλους όσους θα έχουν υποβάλλει για το 2018 έως και την 20η Ιουλίου και οι επόμενες δόσεις θα προγραμματιστούν ανά δίμηνο.

Αυτός ο προγραμματισμός ανά δίμηνο, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, γίνεται με σκοπό υπάρχουν πιο πολλές ηλεκτρονικές διασταυρώσεις στοιχείων, μέσω της νέας πλατφόρμας.

Στις Β΄ και Γ΄ δόσεις θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι αναδρομικές οφειλές από την αρχή του έτους του νέου , οι τυχόν αναγκαίοι συμψηφισμοί καθώς και αναδρομικές οφειλές εκκρεμοτήτων προηγούμενων ετών που θα έχουν οριστικοποιηθεί και ελεγχθεί.

Αναφορικά με τη λειτουργία της νέας , ολοκληρώνονται και οι τελευταίες τεχνικές παρεμβάσεις ενώ έχει ανανεωθεί πλήρως και το νέο Α21. Μάλιστα, τις προηγούμενες μέρες στο γραφείο του διοικητή του ΟΠΕΚΑ κ.Πλιάκη υπήρξε ευρεία σύσκεψη με θέμα τη λειτουργία της νέας πλατφόρμας όπου συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες.

Σε κάθε περίπτωση, μετά και την καταβολή και της Β’ δόσης, το Επίδομα Παιδιού θα εισέλθει σε μια αυτοποιημένη διαδικασία, με διασταυρώσεις και βεβαίως, λιγότερη γραφειοκρατία.

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Πότε θα πληρωθεί η β΄ δόση

Loading...


  • europalso   ideascentral