ΟΠΕΚΑ: Διευκρινίσεις του Διοικητή για το επίδομα παιδιού και αναπηρίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔14/05/2018 - 18:12 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Η του αναμένεται να γίνει από τις 25-27 Ιουνίου. Όσοι θα κάνουν τη δήλωση του μέχρι και τις 20 Ιουνίου, ακόμα και πέντε μέρες πριν την πληρωμή, θα μπορούν να το λάβουν. Παράλληλα, ο Στέλιος Πλιάκης, Διοικητής του ΟΠΕΚΑ, κατέστησε σαφές ότι δεν κόβεται κανένα αναπηρικό επίδομα. 

Όπως εξήγησε ο Στέλιος Πλιάκης, Διοικητής του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1, «Απευθείας» «μέχρι και σήμερα, μόλις είχαν ξεπεράσει οι φορολογικές δηλώσεις τις 470.000 που δεν είναι όλοι οι δικαιούχοι του οικογενειακού επιδόματος. Το επίπεδο των ετήσιων φορολογικών δηλώσεων είναι της τάξης των 6 εκατ. Και οι οικογένειες που απευθύνονται σε μας για το οικογενειακό επίδομα είναι της τάξης του ενός εκατομμυρίου».

Η επόμενη δόση, θα πληρωθεί στις 25 Ιουλίου.

Αναφορικά με τα επιδόματα αναπηρίας, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα με τον συντονισμό όλων αυτών που θα πρέπει να συντάξουν ηλεκτρονικά το παραπεμπτικό των αναπήρων για την εξέτασή τους στα ΚΕΠΑ.

Ωστόσο, κατέστησε σαφές πως «δεν υπάρχει καμία απολύτως παρέμβαση στα όσα ισχύουν στη μέχρι στιγμής νομοθεσία για την απονομή των ».

Κοινωνικός τουρισμός: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις -Νέες «εκπλήξεις» του ΟΠΕΚΑ

 

Loading...


  • europalso   ideascentral