Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου, προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔02/12/2018 - 10:25 | Author: Newsroom Ipaidia

Με τον αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων στην περιοχή του ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί, ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού .

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε διαδρομή με μικρές κλίσεις στην περιοχή Σκαραμαγκά – Ναυτικό Πέραμα, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την κεντρική πύλη του ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά . Θα απονεμηθούν έπαθλα στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, ενώ σε όλους τους τερματίζοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια

Η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο PIERCE του αμερικανικού κολλεγίου Ελλάδος, κατά τη διάρκεια συναυλίας που διοργανώνει το Πολεμικό Ναυτικό προς τιμήν των οικογενειών του προσωπικού του. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα βραβευθούν τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού με πραγματική πολυετή θητεία στα πλοία, ενώ θα διεξαχθεί η κλήρωση για τους 25 τυχερούς μαθητές της Γ΄ Λυκείου, σχολείων της επικράτειας που επιθυμούν να γίνουν μέλη του πληρώματος φρεγάτας του Στόλου αλλά και να πετάξουν με ελικόπτερο Σικόρσκι (S70B AEGEAN HAWK). Η συγκεκριμένη δράση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιανουαρίου.

Ο επίσημος εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στις 6 Δεκεμβρίου, στη σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, θα τιμηθει επί της φρεγάτας "Αιγαίο", σε ειδικη τελετή, η οικογένεια Λασκαρίδη, για τη δωρεά της προς το Πολεμικό Ναυτικό που αφορά στην εξολοκλήρου αντικατάσταση 4 ηλεκτρομηχανών της συγκεκριμένης φρεγάτας.

Από τις 6 έως την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, θα καταπλεύσουν στο λιμάνι του Πειραιά μία φρεγάτα, ένα υποβρύχιο και μία πυραυλάκατος προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στο κοινό να επισκεφθεί τα πολεμικά πλοία.

Στο πλαίσιο της σημερινής εκδήλωσης-ενημέρωσης των στρατιωτικών συντακτών έγινε μέσω βίντεο μία ιστορική διαδρομή -παρουσίαση της ναυτικής ισχύος και της ναυτοσύνης των Ελλήνων, σε ένδειξη τιμής προς τους ναυτικούς και τις οικογένειες τους.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: