ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία: Παράταση σε νέο πρόγραμμα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔19/12/2019 - 14:46 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

:  Χρονική παράταση για την ένταξη των 8.933 ωφελούμενων της κοινωφελούς εργασίας του με αριθμό 3/2019 στα προγράμματα κατάρτισης που ακολουθούν μετά τη λήξη των συμβάσεων τους, έδωσε το υπουργείο Εργασίας.

Η παράταση δόθηκε μετά από αίτημα του προέδρου της ΚΕΔΕ προκειμένου να μην μείνουν οι δήμοι χωρίς προσωπικό τις ημέρες των εορτών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι του κοινωφελούς εργασίας του που υλοποιήθηκε σε 56 Δήμους και 37 Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος/ φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν μετά τις γιορτές θα παραμείνουν στην εργασία τους και η κατάρτιση τους θα μετατεθεί για αργότερα, σύμφωνα με την aftodioikisi.

ΟΑΕΔ Επίδομα 1.150 ευρώ: Αιτήσεις και δικαιούχοι

ΟΑΕΔ -Δημόσιο: Πρόγραμμα για προσλήψεις 3.510 ανέργων

Το υπουργείο είχε εκδόσει απόφαση με την οποία ανακοίνωνε την έναρξη των για την κατάρτιση των ωφελουμένων. Ειδικότερα μάλιστα με σχετικό έγγραφο είχε προγραμματιστεί η έναρξη τους να ξεκινήσει από την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2020.

Πλέον όμως με τη νέα τροποποίηση, η οποία κρίθηκε αναγκαία προκειμένουν να μην αποχωρήσουν ωφελούμενοι τις κρίσιμες εορταστικές μέρες από την εργασίας τους, όσων ωφελουμένων οι συμβάσεις λήγουν μετά τις 15 Ιανουαρίου η κατάρτισή τους θα μετατεθεί για αργότερα, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα από το υπουργείο Εργασίας.

ΟΑΕΔ: Είστε άνεργοι ηλικίας 55-67 ετών; Ανοίγουν θέσεις εργασίας

ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία: Αιτήσεις για τις 36.500 θέσεις -Πότε ξεκινούν  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: