Νέο «Εξοικονομώ»: Έτσι θα είναι το πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθµιση των κτιρίων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔03/03/2020 - 10:07 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Στη δημιουργία μιας νέας ξεχωριστής και μόνιμης υπηρεσίας, η οποία θα διαχειρίζεται όλες τις αιτήσεις του καινούργιου προγράμματος «», προσανατολίζονται τα συναρμόδια υπουργεία.

Βάσει των εκτιμήσεων των στελεχών των υπουργείων, το νέο «» μπορεί να διαρκέσει ακόμα και μέχρι μία δεκαετία, με το συνολικό κονδύλι για κατοικίες, δημόσια κτίρια και βιομηχανίες- επιχειρήσεις να προσδιορίζεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στα 500 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Σχεδιάζοντας την «αρχιτεκτονική» της νέας φάσης του χρηµατοδοτικού , οι επιτελείς των υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας συναντήθηκαν την προηγούµενη ∆ευτέρα για πρώτη φορά για το θέµα, παραθέτοντας τις αρχικές τους κατευθυντήριες γραµµές που αφορούν τον προϋπολογισµό, το είδος των επιδοτούµενων εργασιών, αλλά και τη διάρκεια της ισχύος του νέου «Εξοικονοµώ».

Η έναρξη της επόµενης φάσης του προγράµµατος ενεργειακής αναβάθµισης των κτιρίων αναµένεται για τον προσεχή Σεπτέµβριο. Ωστόσο, οι κυβερνητικοί αξιωµατούχοι φαίνεται πως έχουν ήδη καταλήξει στη διαµόρφωση ενός συστήµατος επιχορήγησης εργασιών, το οποίο θα έχει µόνιµο χαρακτήρα και πολύ µεγαλύτερα κονδύλια.

Μέσα στη δεκαετία, τα κονδύλια που θα διατεθούν ενδέχεται να φτάσουν ακόµα και τα 5 δισ. ευρώ, ενώ οι εργασίες ενεργειακής οικονοµίας θα περιλαµβάνουν -εκτός από τις κατοικίες- και δηµόσια κτίρια, αλλά και κτίρια επιχειρήσεων και βιοµηχανιών.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: