ΝΕΕΣ αλλαγές στον εμβολιαστικό προγραμματισμό – Ποιό εμβόλιο θα κάνουν όλοι

ΝΕΕΣ αλλαγές στον εμβολιαστικό προγραμματισμό – Ποιό εμβόλιο θα κάνουν όλοι

: Σύμφωνα με όσα είπε ο  αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, μόνο με τα των / θα γίνονται από το φθινόπωρο οι στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι η δεύτερη φάση του εμβολιαστικού προγράμματος από το φθινόπωρο θα αφορά μόνο εμβόλια της τεχνολογίας mRNA που καλύπτουν και τις του , τα οποία θα παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άρα, de facto, οδεύουμε σε διαπραγμάτευση μόνο με την κοινοπραξία Pfizer/BioNTech.

Τα εμβόλια αυτά, συνέχισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, θα είναι έτοιμα πριν το τέλος του έτους, μιλώντας για 900 εκατ. δόσεις το 2022 και 900 εκατ. δόσεις το 2023. Ερωτηθείς σχετικά, διευκρίνισε ότι όσοι εμβολιαστήκαν νωρίς θα χρειαστεί να κάνουν μια επιπλέον δόση, η οποία θα γίνει με εμβόλιο mRNA, ενώ η Ευρωπαϊκή Ενωση θα εξαντλήσει όλες τις δόσεις των εμβολίων που έχει αγοράσει.

Μήνυση κατά της καταθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η μήνυση δεν έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου αλλά με τις καθυστερήσεις από τις συμφωνηθείσες παραδόσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον της AstraZeneca επειδή η εν λόγω φαρμακοβιομηχανία δεν σεβάστηκε το συμβόλαιό της για την προμήθεια εμβολίων κατά της Covid-19 και επειδή δεν είχε ένα «αξιόπιστο» σχέδιο για να εξασφαλίσει την έγκαιρη παράδοση των εμβολίων.

«Η Επιτροπή άρχισε την περασμένη Παρασκευή νομικές ενέργειες εναντίον της AstraZeneca», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν σε συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας πως η κίνηση αυτή υποστηρίχθηκε και από τις 27 χώρες μέλη.

Όπως έγραψε στο twitter η κυρία Κυριακίδου, η προτεραιότητα είναι να διασφαλιστεί η μεταφορά δόσεων των εμβολίων κατά του κορονοϊού για να προστατευθεί η υγεία στην ΕΕ. Γι’ αυτό όπως τονίζει και η Κομισιόν αποφάσισε με όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης να ξεκινήσει τις νομικές διαδικασίες ενάντια στην AstraZeneca.

ΠΟΥ: Πότε θα γίνει η αξιολόγηση του εμβολίου της Moderna

Μητσοτάκης: Πόσους εμβολιασμούς θα έχουμε φτάσει ως τα τέλη Μαΐου

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους 30 -49 -Με ποιά εμβόλια θα εμβολιαστούν

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !