, φέρνοντας αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη, το αέρινο τείχος που εμπόδιζε τις κακοκαιρίες μέχρι και σήμερα αλλάζει και αρχίζει να υποχωρεί με αποτέλεσμα να πάρουμε μια δόση χειμώνα μέσα στο Σαββατοκύριακο με βροχές και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικότερα, η κακοκαιρία θα έρθει από την κεντρική Ευρώπη και θα κατευθυνθεί προς τη χώρα και θα φτάσει τα βορειοανατολικά τμήματα και θα ακολουθήσει μια βορειοανατολική τροχιά για να εκτονωθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα. Το κύμα κακοκαιρία θα περάσει γρήγορα και την Κυριακή θα αρχίσει να υποχωρεί.

Τη Δευτέρα θα έχει ψύχρα και σταδιακά θα ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα, Πέμπτη, πάντως ο καιρός θα είναι ήπιος με λίγες τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά τμήματα, τη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο και όσο περνούν οι ώρες τα φαινόμενα περιορίζονται και μετατοπίζονται μέσα στο Αιγαίο.

Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές και ο υδράργυρος θα φτάσει τους 22-24 βαθμούς.

Στην Αττική δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο με λίγες συννεφιές και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν λίγες συννεφιές, πρόσκαιρα αυξημένες και ο βαρδάρης επιμένει στον Θερμαϊκό με τοπικά αυξημένες εντάσεις και θα υποχωρήσει από το μεσημέρι προς το απόγευμα ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει τους 19 βαθμούς.