Μόνο 25.000 οι παντρεμένοι που έκαναν αίτηση για χωριστή δήλωση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔04/03/2019 - 11:42 | Author: Newsroom Ipaidia

Ξεκινάει μέσα στον Μάρτιο η διαδικασία υποβολής των με στόχο να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος. Αν αυτό επιβεβαιωθεί και η εκκαθάριση του θα γίνει μέσα στον Ιούλιο και όχι τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο όπως συνέβη τις προηγούμενες χρονιές.

Οι παντρεμένοι γύρισαν τελικώς την πλάτη στην ευκαιρία που τους δόθηκε να κάνουν ξεχωριστή δήλωση καθώς χρήση του δικαιώματος θα κάνουν τελικώς μόλις 25.000 παντρεμένοι ή ο ένας στους 100. Τα ατομικά εκκαθαριστικά θα προχωρήσουν κανονικά ενώ η ΑΑΔΕ ετοιμάζεται να εγκαινιάσει 8 νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αποσκοπούν και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και στον εντοπισμό της φοροδιαφυγής.
Τι εξήγγειλε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής από το βήμα του 4ου οικονομικού forum των Δελφών;
· Η πύλη της ΑΑΔΕ και πλέον θα επιτρέπει στο χρήστη να εγγράφεται ώστε να λαμβάνει ειδοποιήσεις για την έκδοση εγκυκλίων από την πλευρά της ΑΑΔΕ.

· Ηλεκτρονική εφαρμογή για τη δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).
· Στην «προσωποποιημένη πληροφόρηση» , δεν θα εμφανίζονται πλέον μόνο οι υποχρεώσεις των φορολογουμένων –ληξιπρόθεσμες ή βεβαιωμένες- αλλά τα δικαιώματα για επιστροφή φόρου

· Οι γονικές παροχές, οι δωρεές και οι αγοραπωλησίες είναι ένας από τους τέσσερις λόγους συμφόρησης στις εφορίες. Έτσι, θα ξεκινήσει μέσα στο έτος η ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
· Η ΑΑΔΕ σκοπεύει να θέσει την υπηρεσία ηλεκτρονικής τήρησης των βιβλίων σε λειτουργία σε πολιτικό επίπεδο μέσα στη χρονιά
· Οι λογιστές θα στέλνουν πληροφορίες για τους παρακρατούμενους φόρους ανά μισθωτό ή ανά ελεύθερο επαγγελματία και έτσι δεν θα χρειάζεται να υποβάλλεται και η συγκεντρωτική κατάσταση έως το τέλος Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.

· Ηλεκτρονικά θα γίνονται πλέον από τα τελωνεία οι επιστροφές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) που αναλογεί στα φορολογημένα καύσιμα που χρησιμοποιούνται από τους δικαιούχους απαλλαγής αλιείς, κατόχους τουριστικών επαγγελματικών σκαφών, βοηθητικών σκαφών θαλάσσιας υδατοκαλλιέργειας κ.λ.π. Με την νέα αυτή ηλεκτρονική διαδικασία θα γίνονται και οι επιστροφές του ΕΦΚ των καυσίμων που ανέρχεται στα 125 ευρώ ανά χιλιόλιτρο για το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης (DIESEL) κίνησης που χρησιμοποιείται από τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις στους κινητήρες σταθερής θέσης, τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τα δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα κ.λ.π.

· Οι δηλώσεις των μερισμάτων, των τόκων και των δικαιωμάτων μετατρέπονται σε ηλεκτρονικές κάτι που σημαίνει ότι οι λογιστές απαλλάσσονται από ακόμη έναν λόγο επίσκεψης στη Δ.Ο.Υ.

Loading...
  • ideascentral

    europalso