: Μια ακόμη χαλάρωση των μέτρων έρχεται από Παρασκευή, με τα καταστήματα να λειτουργούν πλέον με τελείως διαφορετικό τρόπο από ότι λειτουργούσαν έως τώρα.

Τι αλλάζει από Παρασκευή

Από αύριο Παρασκευή, αλλάζει η διαδικασία λειτουργίας του και των αγορών από τα εμπορικά καταστήματα καθώς σταματάει η υποχρέωση αποστολής SMS αλλά και τα και click inside.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος από αύριο, Παρασκευή, οι καταναλωτές δεν θα είναι υποχρεωμένοι να στείλουν και SMS στο καθώς και τα δύο σταματούν να λειτουργούν στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων για την πλήρη επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ως εκ τούτου σταματά από την Παρασκευή και η διαδικασία των click away και , της παραλαβής, δηλαδή, των αγορών εκτός του καταστήματος ή των ραντεβού για αγορές εντός του καταστήματος.

Την ίδια ώρα, όμως, όπως τόνισε ο κ. Σκέρτσος «το λιανεμπόριο επιστρέφει στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας ενός πελάτη ανά 25 τετραγωνικά μέτρα».

Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες

Τις επόμενες ημέρες ανοίγει και μία σειρά από δραστηριότητες, ενώ τον Ιούνιο θα μπορούν να γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε εξωτερικούς χώρους.

Αναλυτικά:

17 Μαΐου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί
21 Μαΐου οι θερινοί κινηματογράφοι
28 Μαΐου ανοικτό θέαμα – ακρόαμα

Όσο για τις των γάμων και των βαφτίσεων, θα μπορούν να πραγματοποιούνται από τον Ιούνιο με έως 100 άτομα σε εξωτερικούς χώρους.