Λεβέντης: Ανοιχτός σε συνεργασία με Μητσοτάκη αν δεχθεί τα 9 σημεία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔14/03/2017 - 13:23 | Author: Newsroom

alt

Ανοιχτός σε συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δηλώνει ο Βασίλης Λεβέντης εάν ο πρόεδρος της ΝΔ αποδεχθεί τα 9 σημεία που προτείνει η Ένωση Κεντρώων, την επομένη των εκλογών.

Μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου και απαντώντας στο ερώτημα «αν μετά τις εκλογές η ΝΔ ήταν πρώτο κόμμα θα μπορούσατε να κάνετε κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά: «Βεβαίως, αρκεί να τηρήσουν τα 9 σημεία. Εμείς δεν ζητούμε υπουργεία, δεν ζητάμε τίποτα ως λάφυρο.

Εμείς ευχαρίστως θα δώσουμε ό,τι έχουμε, ό,τι έχει η Ένωση Κεντρώων, 10-20 βουλευτές ευχαρίστως τους προσφέρει στο πρώτο κόμμα προς σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς να ζητάμε ούτε μία γενική γραμματεία, ούτε ένα υπουργείο, τίποτα απολύτως. Αρκεί να μου δώσουν την υπόσχεση, ο πρωθυπουργός, ότι εντός 6μήνου οι 300 βουλευτές θα γίνουν 200, οι συντάξεις των πλουσίων, οι 80 χιλιάδες, θα καταργηθούν για να βοηθήσουμε μονογονεϊκές μητέρες, αναπήρους και πολύτεκνους, οι πολλές συντάξεις να συγχωνευτούν σε μία με ανώτερο πλαφόν τα 1500€».

Πάντως, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε: «Είναι εύκολο να πάει ο Μητσοτάκης στην Κοινοβουλευτική του ομάδα και να πει από 300 βουλευτές 200; Το θεωρείται πολύ απλό; Είναι εύκολο να πάει και να πει στο δημόσιο να κάνουμε αξιολόγηση να βρούμε τους αργόμισθους; Γιατί και η δεξιά έκανε κι αυτή προσλήψεις. Εχει κι αυτή τα δικά της παιδιά και τον κομματικό στρατό».

Σχολιάζοντας τα αυξημένα ποσοστά που εμφανίζει στις δημοσκοπήσεις η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο Βασίλης Λεβέντης έκανε λόγο για «τρικ», εξηγώντας: «Αυτή η δημοσκοπική άνοδος του ΠΑΣΟΚ είναι τρικ και θα σας πω γιατί είναι τρικ, διότι αυτοί που πήγαν πίσω τώρα είναι όλοι αυτή η φρουρά που κρυβόταν. Που είχε πτωχεύσει τη χώρα, είχαν κρυφτεί σε μία τρύπα και δεν βγαίναν στο φως της ημέρας. Τώρα, σιγά-σιγά θεωρώντας ότι έχουμε αμνησία αρχίσαν να εμφανίζονται και να επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που μας έβαλαν στα μνημόνια, αυτοί που με τα ρουσφέτια πτώχευσαν τη χώρα. Θεωρούν ότι επήλθε λήθη και μπορούν να εμφανιστούν στο προσκήνιο. Η Ένωση Κεντρώων δεν μπορεί με αυτά τα άτομα να συνεργαστεί, διότι εγώ επί 40 χρόνια έκανα αγώνα εναντίον του συστήματος ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Πως θα πω στον κόσμο πάμε να ενωθούμε με αυτούς τους ανθρώπους; Ηθικά δεν δύναμαι να το κάνω».

Αναφερόμενος στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε: «Είναι αξιόλογος σαν άνθρωπος και θα μπορούσα να τον έχω ως υποψήφιο αν ήθελε, το έχω δηλώσει. Θεωρώ ότι είναι ασυνάρτητο και βλακώδες να πάει στη ΝΔ ο Θεοδωράκης. Επίσης, θεωρώ ότι είναι κακό να πάει και μ’ αυτούς, με τα ορφανά του Σημίτη. Ο Θεοδωράκης εξέφρασε μία ατζέντα. Δεν του βγήκε. Δεν πρέπει όμως να προδώσει την ατζέντα αυτή που ενέπνευσε στην κοινωνία. Αυτοί που τον πίστεψαν απαιτούν μία έντιμη στάση».

Loading...


  • europalso   ideascentral