Ξεκινούν το Σεπτέμβρη οι πλειστηριασμοί

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔29/08/2018 - 14:24 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Επαναλειτουργεί η ανανεωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους στις 5 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι έχουν ήδη αναρτηθεί περισσότεροι από 2.000 πλειστηριασμοί, ενώ από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας στις 21 Φεβρουαρίου έχουν ολοκληρωθεί 16.190 πλειστηριασμοί.

Σύμφωνα με τους στόχους που έχουν τεθεί θα πρέπει κάθε μήνα να ολοκληρώνονται περίπου 3.000 πλειστηριασμοί με τον ετήσιο στόχο για το τρέχον έτος να είναι 30.000 πλειστηριασμοί. Μάλιστα το 2019 θα πρέπει οι πλειστηριασμοί να φτάσουν τουλάχιστον τις 50.000.

Στις 15 Σεπτεμβρίου αίρεται το τραπεζικό απόρρητο και ανοίγει η διατραπεζική πλατφόρμα προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι από τους οφειλέτες που έχουν υπαχθεί στο νόμο «Κατσέλη» έχουν πραγματική ανάγκη και όντως δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και πόσοι υπάγονται στην κατηγορία των στρατηγικών κακοπληρωτών και θα πρέπει να μην έχουν δικαίωμα χρήσης του προνομιακού νομοθετήματος.

Απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι η περαιτέρω μείωση των «κόκκινων» δανείων τα οποία σήμερα φθάνουν τα 27,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά οι τράπεζες έχουν καταγγείλει δάνεια τα οποία φθάνουν τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

Loading...
  • europalso   ideascentral