Κορονοϊός: Πολλαπλά κρούσματα στο νοσοκομείο Γεννηματάς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔09/12/2020 - 20:50 | Author: Newsroom Ipaidia

Κορονοϊός: Εντοπισμό πολλαπλών κρουσμάτων κορονοϊού σε προσωπικό αλλά και ασθενείς του νοσοκομείου «Γεννηματάς» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, «το νοσοκομείο "Γεννηματάς" της Αττικής διαθέτει τρεις παθολογικές κλινικές. Η μία μετατράπηκε σε κλινική κορονοϊού και οι ασθενείς που προσέρχονται στο νοσοκομείο εξυπηρετούνται από δύο κλινικές». «Στη μία κλινική», σύμφωνα με τον ίδιο, «υπήρξε μεγάλη διασπορά του ιού σε ασθενείς και προσωπικό».

«Περί τους 14 νοσηλευόμενους ασθενείς νόσησαν από κορονοϊό και πάνω από 8 συνάδελφοι, εκ των οποίων 6 νοσηλευτές και 2 γιατροί. Οι ασθενείς που νόσησαν μεταφέρθηκαν στη κλινική κορονοϊού του νοσοκομείου στην οποία νοσηλεύονται», προσθέτει.

«Η παθολογική κλινική με τα κρούσματα έκλεισε και το Νοσοκομείο εξυπηρετείτε από μία μόνο κλινική», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

«Έχουμε επανειλημμένως επισημάνει τους κινδύνους για τη διασπορά του ιού στα νοσοκομεία επειδή δεν γίνονται τεστ σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται. Επίσης πολλά νοσοκομεία δεν διαθέτουν μοριακό αναλυτή και αργούν τα αποτελέσματα. Διεκπεραιώνουν την εισαγωγή ασθενών με rapid test που ξεγελάνε. Δεν γίνονται τακτικά προληπτικά τεστ στο προσωπικό. Επιστρέφουν σε 14 ημέρες στην εργασία θετικοί συνάδελφοι αρκεί να μην εμφανίζουν συμπτώματα», κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: