Κορονοϊός: «Μέχρι τον Φλεβάρη δεν προβλέπεται άρση του Lockdown»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔16/12/2020 - 10:51 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

:  Μετά τις δηλώσεις του κυβερνητικού επιτελείου για το των κομμωτηρίων και την εφαρμογή του , o κ. Χατζάκης ανέφερε ότι «αν τηρηθούν σωστά και ευλαβικά τα , τότε δεν θα επιδεινώθει η κατάσταση, ούτε θα προκληθεί ενδεχομένως ένα πισωγύρισμα λόγω του μερικού ανοίγματος της αγοράς.

Τι είπε αναφορικά με το

Ωστόσο, το μέτρο για όριο 9 ατόμων στα σπίτια για τα εορταστικά τραπέζια, μπορεί να συμβάλλει στην δημιουργία εστιών διασποράς, καθώς είτε υπάρχουν 4 άτομα μέσα σε ένα σπίτι, είτε 20, ο κίνδυνος ελλοχεύει. Παίζουμε ξεκάθαρα με την τύχη, καθώς πρόκειται για μία κατάσταση την οποία δεν μπορεί κανένας να ελέγξει.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Lockdown: Τα δύο σενάρια για το άνοιγμα της αγοράς - Τι θα γίνει με τις εκκλησίες

Κορονοϊός: Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά - Τι ισχύει με το click away

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζάκης μιλώντας στο Newsbomb.gr «υπάρχει μία παρανόηση για την αυξομείωση των , καθώς δεν μπορούμε να υπολογίσουμε και να αξιολογήσουμε τα δεδομένα, από μέρα σε μέρα.

Χρειάζεται ένα μεγαλύτερο διάστημα για να μπορέσουμε να κρίνουμε τα στοιχεία, ενώ πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν και ο αριθμός των τεστ που πραγματοποιούνται. Τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι η καμπύλη των κρουσμάτων βρίσκεται σε μία πτωτική πορεία.»

Αναφερόμενος στον σταθερά υψηλό αριθμό των , ο ίδιος υπογράμμισε ότι «και ο αριθμός αυτός είναι σε μία πτωτική πορεία απλώς πιο αργή. Για να μπορέσουμε να δούμε διψήφιο αριθμό στους διασωληνωμένους, θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον 1,5 μήνας ακόμη, μέχρι τότε θα υπάρχει απλώς μία αργή πτωτική πορεία.», επανέλαβε ο κ. Χατζάκης.

Σχετικά με τις πληροφορίες πως η πολυπόθητη άρση του Lockdown θα έρθει στις 7 Γενάρη, ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής επεσήμανε ότι «μέχρι τον Φλεβάρη, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, δεν προβλέπεται άνοιγμα της αγοράς. Προηγείται η μείωση , θανάτων και διασωληνωμένων σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να μπορούμε να μιλάμε για ενδεχόμενη άρση των μέτρων περιορισμού.»

Κορονοϊός: Πόσοι άνθρωποι θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το 2022

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Πότε, πού και πώς θα εμβολιάζονται οι Έλληνιες

Κορονοϊός: Πότε θα γίνει η συνεδρίαση για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: