Κορονοϊός – Λουκίδης: Πού οφείλεται ο αυξημένος αριθμός θανάτων – Το μεγαλύτερο πρόβλημα

Κορονοϊός – Λουκίδης: Πού οφείλεται ο αυξημένος αριθμός θανάτων – Το μεγαλύτερο πρόβλημα

: Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Νοσοκομειο Αττικον και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι περισσότεροι θάνατοι και σοβαρές νοσηλείες αφορούν μεγαλύτερες ηλικίες ανθρώπων που δεν έχουν

Από θεωρίες συνομωσίας που διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή από όσα ακούνται για τις ελάχιστες που έχουν καταγραφεί υπάρχει δυσπιστία στα . Ο κ. Λουκίδης, υπογράμμισε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και πρέπει να γίνονται. Όσον αφορά τις παρενέργειες, τόνισε με έμφαση πως είναι αυτονόητο σε τόσο μεγάλο αριθμό εμβολιασμών να υπάρχουν και ελάχιστες παρενέργειες.

Ο ίδιος, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον αυξημένο αριθμό θανάτων που συνεχίζει να καταγράφει η χώρα μας, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι υπάρχει η παρεχόμενη νοσηλεία είναι υψηλού επιπέδου. Όμως, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ανεμβολίαστοι.

Εξήγησε παράλληλα, ότι μεγάλο πρόβλημα είναι η κόπωση του πληθυσμού. Μιλώντας για τα λεγόμενα «κορωνοπάρτι», ο ίδιος εξήγησε ότι μπορεί να μην είναι μεγάλο πρόβλημα για όσους συμμετέχουν, διότι είναι νεαρής ηλικίας και ελάχιστοι θα το περάσουν βαριά. Όμως, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το γεγονός ότι έχουν επαφές με μεγαλύτερες ηλικίες, μεταφέροντας τον ιό σε αυτούς που ενδεχομένως να έχουν σοβαρές επιπλοκές.

Μιλώντας για το Σύστημα Υγείας, ο κ. Λουκίδης είπε ότι παραμένει η μεγάλη πίεση. Εδώ και δύο μήνες όπως είπε, δεν υπάρχει βελτίωση στην εικόνα. Ενώ πρόσθεσε, πως ακόμη και αν μειωθούν τα κρούσματα ακόμη και οι νοσηλείες, πάλι θα βλέπουμε αυξημένο αριθμό στις ΜΕΘ. Και αυτό, διότι όπως εξήγησε, χρειάζεται αρκετές μέρες ώστε να μπει κάποιος στη Μονάδα και επιπλέον δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος παραμονής εκεί.

Κορονοϊός – Έρευνα: Τι «θωρακίζει» τον οργανισμό μας

Κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού: Ποιά είναι κλειστά σήμερα 20/4

Κορονοϊός: Mπορούν τα εμβόλια να γίνονται και σε έγκυες;

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !