Κορονοϊός: Καθολικό lockdown εξετάζει η επιτροπή των ειδικών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔03/02/2021 - 21:32 | Author: Newsroom Ipaidia

: Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος αποκάλυψε πώς η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εξετάζει το ενδεχόμενο ενός καθολικού τύπου Μαρτίου στην Ελλάδα.

Σήμερα οι λοιμωξιολόγοι αξιολογούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, την Παρασκευή η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αποφασίζει για την εισήγησή της προς την κυβέρνηση και «το υγειονομικά σωστό είναι να γίνει καθολικό lockdown, το θέμα είναι πόσο αντέχει κάτι τέτοιο η οικονομία και δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι να το πούμε», είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Προφανώς και είναι» στο τραπέζι η συζήτηση για καθολικό lockdown, επανέλαβε, «το θέμα όμως είναι πώς είναι άλλο να το λες και άλλο να γίνεται, το κατά πόσο είναι αυτά τα πράγματα ρεαλιστικά και ποιο είναι το κόστος απέναντι στο όφελος. Είναι μία απόφαση που θα πάρει η Πολιτεία ... υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην οικονομία και το αντιλαμβανόμαστε όλοι ... αλλά το υγειονομικά σωστό είναι δύο πράγματα: η ελαχιστοποίηση των επαφών των ανθρώπων και ο γρήγορος εμβολιασμός».

«Ήταν λογικό» κατά τον ίδιο «εφόσον άνοιξε η κοινωνία να αυξηθούν και τα κρούσματα. Το στοίχημα τώρα είναι να μην αυξηθούν εκθετικά, να μην διπλασιάζονται κάθε τρεις-τέσσερις ημέρες. Να μην έχουμε προβλήματα όπως αυτά στη Θεσσαλονίκη πριν τα Χριστούγεννα». Και όπως είπε ο κ. Βατόπουλος, το αν θα αποφύγει η Ελλάδα εκθετική αύξηση κρουσμάτων, εξαρτάται:

από το πόσο οι πολίτες θα κρατήσουν αποστάσεις, να μην μεταδίδεται ο κορωνοϊός από άνθρωπο σε άνθρωπο

από το πόσο έχουν διασπαρεί ήδη τα στελέχη-μεταλλάξεις του κορωνοϊού που φαίνεται ότι μεταδίδονται πιο γρήγορα

από την ταχύτητα του εμβολιασμού που όσο πιο γρήγορα γίνει τόσο ευκολότερα θα ξεπεράσουμε την κρίση • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: