: Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας έχει επιδεινωθεί και προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς ωστόσο στην κυβέρνηση αποκλείουν το σενάριο για σκληρούς περιορισμούς και .

Τι απαντά η κυβέρνηση

Το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ των 6.808 μπορεί να προβληματίζει ειδικούς και κυβέρνηση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα όσο χειμωνιάζει δεν επαναφέρει, ωστόσο, στο «τραπέζι» σενάρια για καθολικό ή απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις βραδινές ώρες.

Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές στο Newsbomb, τα περιοριστικά μέτρα σε πολίτες που έχουν πράξει το καθήκον τους και έχουν εμβολιαστεί θα λειτουργήσουν ως μπούμερανγκ για όσους δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους.

Προσθέτουν δε πως αντί να τιμωρήσουν 6.500.000 πολίτες με παρατεταμένο lockdown, στοχεύουν στο χτίσιμο της ανοσίας μέσω της αύξησης των εμβολιασμών και της τρίτης δόσης. Στην ανοσία άλλωστε θα συμβάλλουν και όσοι έχουν νοσήσει τον τελευταίο καιρό, με τα ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα να είναι πάνω από 20.000.

Κατηγορηματικός ήταν άλλωστε και ο υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην Όλγα Τρέμη, «Είναι συνειδητή μας επιλογή ότι όποιος έχει εμβολιαστεί δεν θα δεχθεί περιορισμούς», είπε ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους είναι πιεστικά όχι εν είδει τιμωρίας, αλλά επειδή εκείνοι κινδυνεύουν περισσότερο.

Σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού για τα άτομα άνω των 18 ετών. Προϋπόθεση για την χορήγηση τρίτης δόσης, να έχουν περάσει έξι μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna και δύο μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού τους με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (04/11), αποφασίστηκε πως Δυτική Αττική, Φθιώτιδα, Κοζάνη και Ροδόπη είναι πλέον στην επιβαρυμένες περιοχές, «σκαρφαλώνοντας» στο 4ο επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη.