:  Την «ψηφίζουν» ολοένα και περισσότεροι πολίτες, ειδικά αυτήν την περίοδο της πανδημίας και ενόψει των , προκειμένου να εξυπηρετηθούν διαδικτυακά και να αποφύγουν κάθε ενδεχόμενο συνωστισμού και αναμονής σε ουρές.

Κορονοϊός – : 900.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση 

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η ψηφιακή εφαρμογή της άυλης συνταγράφησης σημειώνει σταθερά ανοδικά νούμερα, με πενταπλασιασμό της κίνησης των εγγραφών σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως αποκάλυψε εχθές ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης , «900.000 συμπολίτες μας έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση έως σήμερα, επισημαίνοντας ότι η ψηφιακή εφαρμογή αποτελεί βασικό εργαλείο στον σχεδιασμό του εμβολιασμού».

900.000 συμπολίτες μας έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση έως σήμερα.

Η άυλη συνταγογράφηση αποτελεί βασικό…

Δημοσιεύτηκε από στις 

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση: Τι πρέπει να κάνετε

Να υπενθυμίσουμε ότι η διαδικασία είναι απλή και προσιτή για όλους, καθώς για την ενεργοποίησή της, οι πολίτες πρέπει να μπουν στο , να επιλέξουν αρχικά την κατηγορία υπηρεσιών «Υγεία και Πρόνοια» και εν συνεχεία την υποκατηγορία «Φάκελος Υγείας», όπου θα βρουν την εφαρμογή για την άυλη συνταγογράφηση, στην οποία θα εισέλθουν χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet και τον τους.

Στη συνέχεια θα ζητούνται (και θα επιβεβαιώνονται μέσω μηνύματος) ο αριθμός κινητού τηλεφώνου και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε πολίτη, ώστε να λαμβάνει τη συνταγή με SMS ή/και e-mail. Ο γιατρός θα μπαίνει στην πλατφόρμα e-prescription.gr, όπου θα καταχωρεί τη συνταγή με τον ίδιο τρόπο που το έκανε μέχρι τώρα. Πλην όμως, όταν πρόκειται για πολίτες που έχουν επιλέξει την άυλη συνταγογράφηση, αντί να την εκτυπώσει θα αποστέλλει τον κωδικό της με ή/και με e-mail. Ταυτόχρονα, η συνταγή θα συσχετίζεται με τον ΑΜΚΑ του ασθενούς.

Η εκτέλεση της συνταγής από τον φαρμακοποιό θα γίνεται πάλι μέσω της πλατφόρμας e-prescription.gr μόνο με τον κωδικό που έχει αποσταλεί από το γιατρό στον ασθενή. Σε περίπτωση, δε, που το μήνυμα έχει χαθεί ή για οποιονδήποτε λόγο ο ασθενής δεν έχει πρόσβαση σε αυτό, η συνταγή θα μπορεί να εντοπίζεται και να εκτελείται μέσω του ΑΜΚΑ. Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί επιτυχώς, ο πολίτης θα ενημερώνεται για αυτό με γραπτό μήνυμα SMS ή/και e-mail.