Κορωνοϊός: Έκτακτη σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τη Δευτέρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔15/03/2020 - 12:15 | Author: Newsroom Ipaidia

Θα ασχοληθεί αποκλειστικά με θέματα υγείας που σχετίζονται με την εξάπλωση της επιδημίας του νέου

Σε έκτακτη σύγκληση προχωρεί το απόγευμα της Δευτέρας η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να ασχοληθεί με θέματα υγείας που σχετίζονται με την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού (Covid-19).
Τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όσο και οι Συνοδικοί Μητροπολίτες έχουν ήδη ενημερωθεί αρμοδίως για τους κινδύνους εξάπλωσης του κορωνοϊού τις επόμενες δύο εβδομάδες και αυτός εξάλλου ήταν και ο βασικός λόγος της σημερινής τοποθέτησης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου που έστειλε μήνυμα στους πιστούς να μην φοβούνται να μην προσέλθουν στις Εκκλησίες καθώς δεν υπάρχει μετρητής πίστης.
Στο τραπέζι της ΔΙΣ θα μπει και το θέμα περιορισμού ή αναστολής των Ακολουθιών για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων ώστε να αποφευχθεί ο συχνωτισμός των πιστών.
Αυτό, δεν σημαίνει ότι θα μπει λουκέτο στις Εκκλησίες, αλλά όπως έλεγαν κύκλοι της Εκκλησίας η αναστολή αυτή έχει ως στόχο να μην προσέρχονται μαζικά οι πιστοί. Εξάλλου, θετική ήταν η Εκκλησία στο προσκλητήριο ευθύνης του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και εκκλησιαστικοί κύκλοι λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε τον ρόλο της Εκκλησίας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα είναι δίπλα στο κράτος για την καταπολέμηση του ιού.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: