Κορωνοϊός – Δώρο Πάσχα: Ποιοί θα το λάβουν στο Δημόσιο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔20/03/2020 - 12:03 | Author: Newsroom Ipaidia

Δώρο Πάσχα Όπως είπε ο κ. Βρούτσης, το δώρο θα καταβληθεί στο σύνολό του και θα υπάρχουν οι ίδιες ποινικές κυρώσεις για τους εργοδότες που ισχύουν σήμερα.

Στην ενημέρωση για το 3ο οικονομικό πακέτο ενίσχυσης λόγω κορωνοϊού ο Χρήστος Σταϊκούρα μιλώντας για το δώρο Πάσχα ανέλυσε όλο το πλαίσιο για το πότε, πώς και σε ποιους θα δοθεί.

Συγκεκριμένα ανέφερε για το δώρο Πάσχα

Το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του. Θα καταβληθεί από όλες τις επιχειρήσεις, προς όλους τους εργαζόμενους. Οι εργοδότες θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν το Δώρο Πάσχα μεταγενέστερα, χωρίς κυρώσεις, ώστε να ανακουφιστούν οι επιχειρήσεις από τις δυσμενείς συνέπειες του φαινομένου του κορωνοϊού στη ρευστότητά τους.

Με τη μεταγενέστερη καταβολή του δώρου Πάσχα θα επιτευχθεί η δίκαιη διασπορά του στο σύνολο της οικονομίας και όχι μόνο σε κάποιες λίγες επιχειρήσεις και κλάδους που σήμερα δεν βρίσκονται σε αναγκαστικά περιοριστικά μέτρα λειτουργίας τους.

Επιπλέον, 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στο ΕΟΔΥ, καθώς και όσοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα λάβουν Δώρο Πάσχα, το οποίο είχε καταργηθεί για το Δημόσιο.

Συμπληρώνοντας τα μέτρα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε πως υπάρχει η δυνατότητα καταβολής του δώρου του Πάσχα από τους εργοδότες μαζί με το επίδομα αδείας χωρίς αυτή η μεταβολή να επιφέρει κυρώσεις. Ωστόσο όσοι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να το καταβάλουν, μπορούν να το καταβάλουν.

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει με δάνεια, δώρο Πάσχα και επίδομα 800 ευρώ

Κορωνοϊός -Νίκη Κεραμέως: Εξετάζεται η επέκταση του σχολικού έτους για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου

Κορωνοϊός -Θεοδωρικάκος: Η άδεια ειδικού σκοπού θα παρατείνεται ανάλογα με τα σχολεία • Βάσεις 2020 - Εκτιμήσεις: Σε ποιές σχολές αναμένεται πτώση

  Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020  • ideascentral

   europalso