ΝΕΑ καταγγελία για εκμετάλλευση των παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου»  – Τι αναφέρει μητέρα

Είπε στο ΟΡΕΝ πως για να εξασφαλίσουν τη σιωπή της την απειλούσαν «δεν θα ξαναδείτε τα παιδιά σας» και «θα τα δώσουμε για υιοθεσία».

«Δεν άφηναν τα παιδιά να μας δουν. Ήμουν η μόνη που κατάφερα μετά από τρεις μήνες να βλέπω τα παιδιά κι όταν τους έλεγα ότι θέλει να τα δει και η γιαγιά, θέλει να τα δει και η νονά δεν τα άφηναν. Τα αποκόπτουν από το οικογενειακό τους περιβάλλον» είπε η μητέρα για τη συμπεριφορά που αντιμετώπισε από την Κιβωτό του Κόσμου.

«Δυστυχώς, το κοριτσάκι μου βρισκόταν στον Κολωνό, τα αγόρια ήταν σε μια άλλη δομή την Άνοιξη. Είχαν χωρίσει τα παιδιά μεταξύ τους γιατί λέει είναι αγόρια και το άλλο κορίτσι και δεν μπορούν και δεν έχουμε χώρο για να παρευρίσκεται και η μικρή με τα αγόρια. Με απειλούσαν ότι αν μιλούσα όχι μόνο θα μου αφαιρούσαν τη γονική μέριμνα, αλλά ότι δε θα τα “ξαναδείτε ποτέ”, θα τα “δώσουμε για υιοθεσία”» πρόσθεσε η ίδια.

Όσον αφορά, δε, την καταγγελία ότι υποχρέωναν τα παιδιά να εργάζονται με αποτέλεσμα να λείπουν από το σχολείο, η γυναίκα περιέγραψε: «Ο μεγάλος μας γιος που ήταν στον Βόλο μου λέει ότι ο παιδαγωγός τους έδινε 5 ευρώ τη μέρα για να δουλεύουν. Σηκώνονταν στις 6 το πρωί και τα ανάγκαζαν σε παιδική εργασία. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό;. Τους στερούσαν ακόμα και το σχολείο τους. Έπαιρναν απουσίες για να δουλέψουν».

 

Στην ερώτηση, τέλος, αν τα παιδιά της έχουν μιλήσει για κακοποιητικές συμπεριφορές απάντησε πως «ο γιος μου ο μεγάλος μου περιγράφει ότι ο … τον είχε χτυπήσει. Του είχε ρίξει μπουνιές, κλωτσιές και σφαλιάρες. “Εγώ ήμουν πιο μεγάλος και μπορούσα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου” μου λέει, ενώ “τον μικρό μου αδελφό που τον χτυπούσαν και του φέρονταν άσχημα δεν μπορούσα να τον βοηθήσω. Μόνο μια φορά λέει κατάφερα να τον βγάλω από το κλουβί”».