ΥΠΕΣ: Να εφαρμόσουν όλοι οι δήμοι τις ρυθμίσεις για τα τραπεζοκαθίσματα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔27/05/2020 - 20:00 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Να προσαρμοσθούν όλοι οι δήμοι στις ρυθμίσεις που νομοθέτησε το υπουργείο Εσωτερικών, με τις οποίες δίνεται η δυνατότητα επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους χωρίς επιπλέον δημοτικά τέλη, ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνεντεύξεις του στην ΕΡΤ1 και στον Real fm.

«Η Αυτοδιοίκηση που μέσα σε όλη αυτήν την κρίση με τη συνεργασία της με το υπουργείο Εσωτερικών και το σύνολο της κυβέρνησης αναδείχθηκε σε πόλο αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής, τώρα οφείλει να μετατραπεί σε πυλώνα που θα συμβάλλει στην τόνωση και στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Γι’ αυτό θα πρέπει να εφαρμόσει τις ρυθμίσεις που ψηφίσαμε για τα καταστήματα εστίασης, με τον πιο ευέλικτο, ισορροπημένο και αποτελεσματικό τρόπο. Το υπ’ αριθμόν ένα θέμα που μας καίει είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεοδωρικάκος «νομοθετήσαμε με αποκλειστικό κριτήριο να στηρίξουμε τις θέσεις των εργαζομένων, γιατί εργάζονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στα καταστήματα εστίασης και ιδιαίτερα νέα παιδιά. Επομένως κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε την επιχειρηματική, επαγγελματική δραστηριότητα, αλλά να έχουν και υπηρεσίες οι πολίτες όλο αυτό το διάστημα. Σε πολλούς δήμους το μέτρο έχει εφαρμοστεί, σε άλλους υπάρχει καθυστέρηση. Για το σκοπό αυτό έχω επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, τον κ. Δημ. Παπαστεργίου, και του έχω ζητήσει να παρέμβει κι αυτός σε όλους τους Δήμους προκειμένου να ικανοποιήσουν λογικά και δίκαια και με αποτελεσματικό τρόπο τη ρύθμιση που έχουμε θεσπίσει. Θέλω να καταλάβετε ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν είναι διατάκτης των Δήμων. Η Αυτοδιοίκηση είναι ένας αυτοτελής θεσμός. Εμείς νομοθετήσαμε για να δώσουμε τη δυνατότητα στην Αυτοδιοίκηση, να δώσει πρόσθετο χώρο στα καταστήματα εστίασης»

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών αναγνωρίζοντας ότι οι Δήμοι έχουν μειωμένα έσοδα λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί έδωσε 75 εκατομμύρια ευρώ έκτακτη οικονομική στήριξη, προκειμένου να καλυφθούν οι απώλειες. Θύμισε δε ότι σε Δήμους και Περιφέρειες για να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες της υγειονομικής κρίσης, είχαν δοθεί από τον Μάρτιο επί πλέον 15 εκατ. ευρώ.

«Η Αυτοδιοίκηση που μέσα σε όλη αυτήν κρίση με τη συνεργασία της με το υπουργείο Εσωτερικών και το σύνολο της κυβέρνησης αναδείχθηκε σε πόλο αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής, τώρα οφείλει να μετατραπεί σε πυλώνα που θα συμβάλλει στην τόνωση και στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Γι’ αυτό θα πρέπει να εφαρμόσει τις ρυθμίσεις που ψηφίσαμε για τα καταστήματα εστίασης, με τον πιο ευέλικτο, ισορροπημένο και αποτελεσματικό τρόπο. Το υπ’ αριθμόν ένα θέμα που μας καίει είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ακόμη ότι έχει δώσει εντολή για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που αφορούν την δημοσίευση προσκλήσεων για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ένα πρόγραμμα ύψους 2,5 δις ευρώ που αφορά όλους τους Δήμους της χώρας και αναμένεται, από τα έργα που θα γίνουν στην τριετία, να δημιουργηθούν περί τις 40.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. «Στόχος μας είναι κάθε πολίτης της χώρας να αναγνωρίσει τα οφέλη από την εφαρμογή του προγράμματος στη γειτονιά του και στην καθημερινότητά του», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, θυμίζοντας ότι στο πρόγραμμα εντάσσονται έργα περίπου 1 δις ευρώ που είχε εντάξει η προηγούμενη κυβέρνηση αλλά δεν είχε φροντίσει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για αυτά.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: