Ηλεκτρονική εποχή για ΟΑΣΑ, αναβάθμιση υπηρεσιών για ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔08/10/2017 - 12:15 | Author: Newsroom Ipaidia

Σε μία νέα εποχή μπαίνουν (www.oasa.gr) και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (www.trainose.gr), με το ηλεκτρονικό εισιτήριο να αποτελεί σε λίγο καιρό τον αποκλειστικό τρόπο μετακίνησης των επιβατών και τις νέες υπηρεσίες να έρχονται να αναβαθμίζουν την εμπειρία ταξιδιού όσων επιλέγουν το τρένο για τις μετακινήσεις τους. Ενημερωθείτε αναλυτικά για όλες τις αλλαγές.

-Όλες οι πληροφορίες

Όσον αφορά στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, το επιβατικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει τα εξής:

1) Η έκδοση προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών πραγματοποιείται κανονικά σε 31 σημεία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι κεντρικοί σταθμοί του δικτύου της ΣΤΑΣΥ. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι σύμφωνη με την άδεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία προβλέπει φυσική παρουσία, κατά την έκδοση, για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων. Η διάθεση των προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών ξεπέρασε σήμερα το μεσημέρι τις 1.800 και χθες τις 1.300, αποδεικνύοντας ότι το σύστημα εκδίδει κανονικά προσωποποιημένες κάρτες.

2) Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις με τα αρμόδια υπουργεία για τους δικαιούχους ειδικών κατηγοριών. Οι κοινωνικές πολιτικές προς όλους τους δικαιούχους (άνεργοι, ΑμΕΑ, πολύτεκνοι, κλπ.) συνεχίζονται κανονικά. Ήδη, το 54% των επιβατών ανήκουν σε ομάδα άσκησης κοινωνικής πολιτικής.

3) Το νέο σύστημα, ήτοι το ηλεκτρονικό εισιτήριο και κάρτα εισάγει μια νέα τεχνολογική αντίληψη, καθώς παρέχεται η δυνατότητα επαναφόρτισης «απεριορίστων» εισιτηρίων. Συνεπώς, πρέπει να κατανοηθεί, ότι οι κάτοχοι ηλεκτρονικών καρτών και εισιτηρίων, επειδή αυτά επαναφορτίζονται, μπορούν να αποθηκεύουν τον αριθμό των ηλεκτρονικών εισιτηρίων / καρτών που αντιστοιχούν στις επιμέρους ανάγκες τους.

4) Από χθες βρίσκεται στον «αέρα» η ιστοσελίδα www.athenacard.gr , η οποία παρέχει χρηστικές πληροφορίες γύρω από το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τη δυνατότητα αίτησης για την έκδοση προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας. Παράλληλα, δίδεται η δυνατότητα επαναφόρτισης προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας, μέσω του τραπεζικού συστήματος, από το διαδίκτυο.

5) Συνεχίζουν να λειτουργούν τα υφιστάμενα POS, που λειτουργούσαν και το προηγούμενο διάστημα. Η ποσότητα των POS θα διευρυνθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα.

Οι αλλαγές στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Νέες ηλεκτρονικές εφαρμογές παρέχει πλέον η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι επιβάτες της θα έχουν τη δυνατότητα εύκολης και γρήγορης κράτησης θέσης και έκδοσης εισιτηρίου ακόμη και μέσω κινητού τηλεφώνου.

Αναλυτικά:

Έκδοση εισιτηρίων από το κινητό τηλέφωνο

Μια νέα υπηρεσία έχουν στη διάθεσή τους οι επιβάτες, οι οποίοι έχουν στο κινητό τους τηλέφωνο λογισμικό Android. Κατεβάζοντας τη νέα εφαρμογή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπορούν να εκδίδουν το εισιτήριό τους μόνο με τη χρήση του κινητού, γρήγορα όπου και αν βρίσκονται οποιαδήποτε στιγμή.

Επίσης μέσω της νέας εφαρμογής οι επιβάτες θα μπορούν να αποθηκεύουν τα εισιτήριά τους σε εφαρμογές πορτοφολιού, σε μορφή passbook, έχοντάς τα διαθέσιμα ακόμη και όταν βρίσκονται εκτός σύνδεσης (offline).

Τέλος Σεπτεμβρίου θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή έκδοσης εισιτηρίων για τους επιβάτες που χρησιμοποιούν συσκευές οι οποίες λειτουργούν με λογισμικό IOS (συσκευές apple).

Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια θα εκδίδονται από τις εφαρμογές και την ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέχρι την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας.

Ο έλεγχος των εισιτηρίων στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα θα γίνεται με νέες συσκευές που θα έχει στη διάθεσή του το προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ηλεκτρονικά πάνω στην αμαξοστοιχία και θα παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίου από κλειστούς σταθμούς και πάνω στο τραίνο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.

Τη νέα εφαρμογή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπορούν να την “κατεβάσουν” οι επιβάτες οι οποίοι χρησιμοποιούν λογισμικό Android από τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.trainose.passenger

Εισιτήρια πολλαπλών διαδρομών

Με την έκδοση εισιτηρίων πολλαπλών διαδρομών παρέχεται στον κάτοχο τους έκπτωση για συχνά ταξίδια στην ίδια διαδρομή και ισχύουν για 6, 15 και 30 ημέρες ή και για 3,6 και 12 μήνες ανάλογα με τη διαδρομή.

Επίσης οι επιβάτες μπορούν να εκδώσουν κάρτες και για συγκεκριμένο αριθμό ταξιδιών ανάλογα με τη διαδρομή (2,3,4,5,6 ταξιδιών, μετ΄ επιστροφής).

Εκπτώσεις

Για τις διαδρομές στην Ελλάδα, στις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρέχονται οι πιο κάτω εκπτώσεις (με εξαίρεση ορισμένες διαδρομές):

Έκπτωση 50%

Σε παιδιά 4-12 ετών, μαθητές, πολύτεκνους,

ΑΜΕΑ και ανάπηρους σε ποσοστό άνω του 67%,

Στους φοιτητές ΑΕΙ, οι οποίοι ταξιδεύουν από τον τόπο κατοικίας τους (νοείται ο νομός στον οποίο ανήκει ο τόπος κατοικίας) στην έδρα της σχολής τους ή του τμήματος φοίτησης και αντίστροφα.

Έκπτωση 25%

Σε Φοιτητές – Σπουδαστές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ,

Στους νέους κάτω των 24,

Σε άτομα άνω των 65 ετών,

Στο στρατιωτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ, όπως και στους οπλίτες θητείας

Σε ομάδες άνω των 6 ατόμων (έως 49 ατόμων)

Ειδική έκπτωση

Σε ομάδες Άνω των 50 ατόμων

Όλες οι παραπάνω εκπτώσεις εφαρμόζονται διαδοχικά μέχρι συνολικού ποσού έκπτωσης ύψους 40% στην πλήρη τιμή του εισιτηρίου

Υπηρεσίες στον σταθμό

1. Ηλεκτροκίνητα τρένα στον ανακαινισμένο σταθμό Αθηνών

Ο ανακαινισμένος Σταθμός των Αθηνών (Λαρίσης) με τις νέες εγκαταστάσεις αναβαθμίζει τις μετακινήσεις των ταξιδιωτών, διαθέτοντας πλέον πέντε νέες γραμμές, τρεις νέες, σύγχρονες, στεγασμένες αποβάθρες επιβατών, νέα υπόγεια διάβαση που συνδέει τις αποβάθρες με σύγχρονους ανελκυστήρες και κυλιόμενες σκάλες και στεγασμένες προσβάσεις προς τους χώρους του παλιού σταθμού.

Οι νέες εγκαταστάσεις υποστηρίζονται από σύγχρονα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα, ενώ ο Σταθμός διαθέτει και όλους τους αναγκαίους βοηθητικούς χώρους για τη λειτουργία του.

Με τα νέα ηλεκτροκίνητα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου που ξεκινούν από την Αθήνα με προορισμό το Κιάτο, τη Χαλκίδα και το Αεροδρόμιο οι επιβάτες μπορούν να ταξιδέψουν απευθείας και χωρίς μετεπιβίβαση.

2.Συστήματα πληροφόρησης επιβατικού κοινού (PIS)

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέσω των Συστημάτων Πληροφόρησης Επιβατικού Κοινού (PIS) που έχουν εγκατασταθεί στις εισόδους, τους χώρους αναμονής και τις αποβάθρες των Σιδηροδρομικών Σταθμών Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Λάρισας, αλλά και στους κύριους σταθμούς των Προαστιακών γραμμών της Αθήνας, δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες και επισκέπτες να πληροφορηθούν για τις ώρες άφιξης, αναχώρησης και διέλευσης των αμαξοστοιχιών σε πραγματικό χρόνο.

3. Θυρίδες φύλαξης χειραποσκευών (Lockers)

Η παρέχει τη δυνατότητα χρήσης θυρίδων φύλαξης χειραποσκευών με χρονοχρέωση σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στους Σιδηροδρομικούς Σταθμούς:

• Αθήνας (ωράριο λειτουργίας 06:00 – 00:00)

• Θεσσαλονίκης (ωράριο λειτουργίας 04:30 – 23.00)

• Λάρισας (όλο το 24ωρο)

• Πάτρας (ωράριο λειτουργίας 05:30 – 22:30) • Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις για πανελλήνιες 2020

   

  • ideascentral

   europalso