Ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC, Στιούαρτ Γκάλιβερ, ανέφερε πως οι εμπορικές δραστηριότητες της επενδυτικής τράπεζας που αποτελούν το 20% των εσόδων της στο Λονδίνο, ενδέχεται να μεταφερθούν στο Παρίσι, μεταφράζοντας έτσι σε αριθμούς κάποιες από τις συνέπειες για τη Βρετανία μετά το Brexit.

«Οι δραστηριότητες που καλύπτονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία θα μεταφερθούν και βλέποντας τα νούμερά μας, οι δραστηριότητες αυτές αντιστοιχούν σε περίπου 20% των εσόδων μας», είπε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, από το WEF στο Νατβός. Η τράπεζα επιβεβαίωσε ότι ο κ. Γκάλιβερ αναφέρεται στη διεθνή τραπεζική της HSBC και τις δραστηριότητές της στο Λονδίνο.

Ο κ. Γκάλιβερ επαίνεσε τους έως τώρα χειρισμούς της Τερέζα Μέι, αναφέροντας παράλληλα πως δεν περιμένει ότι θα ξεσπάσει εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας με την έναρξη της προεδρίας Τραμπ. Κάτι τέτοιο θα έπληττε την HSBC, δεδομένου ότι τα περισσότερα κέρδη της προέρχονται από την Ασία. Την Τρίτη, ο Κινέζος πρόεδρος παρακίνησε τις επιχειρηματικές και τις πολιτικές ελίτ να απορρίψουν τον προστατευτισμό στο εμπόριο που είχε εξέχουσα θέση στην πρώτη συνέντευξη Τύπου του Τραμπ.

Ενας εμπορικός πόλεμος θα ήταν αναμφίβολα αρνητική εξέλιξη για εμάς, είπε ο Γκάλιβερ.

Είμαστε η μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα στον κόσμο, είπε.