Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, τα με τον ίδιο να σπεύδει να υπογραμμίσει ότι δεν χρειάζεται πανικός καθώς, όπως είπε στον ΣΚΑΪ «το σύστημα υγείας είναι δοκιμασμένο αφού πέρυσι είχαμε 70.000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως ενώ τώρα καλούμαστε να διαχειριστούμε 40-45.000 περιστατικά γρίπης».

Ο Νίκος Τζανάκης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα με την έλλειψη φαρμάκων και σημείωσε ότι όσον αφορά το νοσοκομείο στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου εργάζεται η μόνη έλλειψη που παρατηρείται μέχρι τώρα αφορά την παρακεταμόλη σε ενέσιμη μορφή.

«Χωρίς πανικό, με σωστή διαχείριση και επιλογή γενόσημων μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτή τη δυσκολία» συμπλήρωσε ο κ. Τζανάκης.

Ερωτηθείς για την κατάσταση με τον κορωνοϊό, ο καθηγητής Πνευμονολογίας απάντησε ότι «αν ήταν να περάσω μια από τις ιώσεις που κυκλοφορούν, στην παρούσα φάση θα προτιμούσα τον κορονοϊο» με το σκεπτικό ότι πλέον οι ιώσεις και τα περιστατικά γρίπης είναι περισσότερο σοβαρά καθώς προκαλούν ακόμα και πνευμονίες.

Σε κάθε περίπτωση ο Νίκος Τζανάκης συνέστησε τη χρήση μάσκας σε όλο τον πληθυσμό καθώς και την εφαρμογή σωστής ατομικής υγιεινής.