Για ποιούς είναι ανοιχτή η εφαρμογή . Όσοι πολίτες έχουν ΑΦΜ που τελειώνει από 1 έως και 7, μπορούν να «κατεβάσουν» στο κινητό τους τόσο την αστυνομική τους ταυτότητα όσο και το δίπλωμα οδήγησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό καθημερινά ξεκλειδώνει ακόμα ένας λήγοντας. Δηλαδή αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να αποκτήσουν πρόσβαση οι πολίτες των οποίων το ΑΦΜ τελειώνει σε 8.

Επισημαίνεται ότι η ενεργοποίηση της εφαρμογής προχωράει προοδευτικά με βάση το ΑΦΜ των πολιτών αλλά η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κατέβασμα ανά πάσα στιγμή τόσο για κινητά iPhone, όσο και για κινητά android.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Σύμφωνα με το Κυριάκο Πιερρακάκη έχουν ήδη εκδοθεί 273.000 ψηφιακά δελτία ταυτότητας και 207.000 ψηφιακές άδειες οδήγησης.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Το #GovgrWallet είναι πλέον διαθέσιμο και για τους πολίτες των οποίων ο ΑΦΜ τελειώνει σε 7. Περισσότερα από 273 χιλιάδες ψηφιακά δελτία ταυτότητας και 207 χιλιάδες ψηφιακές άδειες οδήγησης έχουν εκδοθεί».