Φωτίου: Στα 200 Κέντρα Κοινότητας ενημέρωση για επιδόματα, εργασία και παροχές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔22/01/2018 - 16:34 | Author: Χιώτης Λάκης
Τελευταία τροποποίηση στις 22/01/2018 - 20:00

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ζωγράφου εγκαινίασε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ . Πρόκειται για ένα από τα 240 που ανοίγουν τις πόρτες τους σε δήμους όλης της Ελλάδας, στήνοντας τον κορμό του νέου κράτους .

Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, η κ. Φωτίου απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό, όπου, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Εγκαινιάσαμε σήμερα το Κέντρο Κοινότητας στον Δήμο Ζωγράφου, έναν δήμο που έχει μεγάλη κοινωνική δράση. Κάθε Κέντρο Κοινότητας είναι ένα παράθυρο στην κοινωνία για ισονομία και αξιοπρέπεια. Είναι ο κορμός της κοινωνικής προστασίας του κράτους».

«Στα 200 Κέντρα Κοινότητας, που ήδη λειτουργούν σε όλη τη χώρα, ο πολίτης, με τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του, μπορεί να ενημερώνεται καθημερινά για τα δικαιώματά του, για τα που πρέπει να πάρει και τις δυνατότητες εργασίας που έχει, για τις θέσεις που υπάρχουν σε ιδρύματα της περιοχής του για τον ηλικιωμένο, τον ανάπηρο και το παιδί, για τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά και , κ.ά» πρόσθεσε η υπουργός.

«Τα απαρτίζουν ένα νευραλγικό δίκτυο, πανελλαδικά, που διαθέτει ενιαίο γεωπληροφοριακό σύστημα και, μεταξύ άλλων, στοχεύει στην περιστολή της γραφειοκρατίας, γεγονός που επιτυγχάνεται, μέσω της διασύνδεσης όλων των βάσεων δεδομένων του κράτους. Δήμοι και κυβέρνηση καθημερινά συνδέονται και βελτιώνουν τις υπηρεσίες και τις παροχές προς τους ανθρώπους. Μέσα στο 2018, ο θεσμός θα γίνει κτήμα των πολιτών. Και αυτό είναι το όραμά μας» κατέληξε η κ. Φωτίου.

Loading...
  • thessalias

    ideascentral

    europalso