Φωτίου-Κοινωνικό Μέρισμα: Αιτήσεις με το μοντέλο του ΚΕΑ

«Όταν η κυβέρνηση θεωρεί ότι κάτι είναι για το καλό των πολλών και είναι δίκαιο, το κάνει, ακόμη και όταν έχει απέναντί της υπέρτερες δυνάμεις, όπως τους δανειστές», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον ρ/σ «Στο Κόκκινο»

Πλέον, το μικροπολιτικό παιχνίδι της αντιπολίτευσης στη λογική του «καλύτερα να τα δώσετε αλλού» δεν περνάει στους πολίτες, όπως εκτίμησε. «Φέτος, ελπίζω όλοι να είναι σοβαρότεροι … να καταλάβουν ότι το δίνεται σε τόσο μεγάλο πλήθος ανθρώπων ώστε πλέον δεν αφορά την ακραία φτώχεια … μιλάμε για 9.000 ευρώ ανώτατο εισόδημα ανά άτομο … το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης που αφορά την ακραία φτώχεια έχει αντίστοιχο όριο τα 2.400 ευρώ», όπως θύμισε.

«Δεν αφορά καν την φτώχεια, αλλά ανώτερες κοινωνικές τάξεις, που έχουν πληγεί από τα μέτρα που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, χάνοντας περίπου το 50% του προσωπικού τους πλούτου». Με το φετινό κοινωνικό μέρισμα «ανοίγουμε τη βεντάλια σε όλα αυτά τα άτομα», σημείωσε η ίδια.

ΚΕΑ: Αναστάτωση από τη χρήση πλαστών στοιχείων και άμεση αντίδραση από το υπουργείο

Όσον αγορά την υλοποίηση της απόφασης, σημείωσε: «Πλέον υπάρχει πολύ μεγάλη εμπειρία στην υλοποίηση της διανομής του κοινωνικού μερίσματος, με βάση την πλατφόρμα του … και την ΗΔΙΚΑ που εποπτεύεται από το υπουργείο Εργασίας και την σχεδίασε», συνέχισε η κ. Φωτίου.

«Διασταυρώνει online όλες τις πληροφοριακές βάσεις της κυβέρνησης … θα δώσει με αδιάσειστα κριτήρια το μέρισμα με μία εξαιρετικά αυτοματοποιημένη διαδικασία … ούτε να φέρνει κανείς χαρτιά, ούτε να μπαίνει σε διαδικασίες δύσκολες. Είναι πάρα πολύ απλή η διαδικασία που θα ανακοινώσει η … στην ουσία είναι μία επαναβεβαίωση του ΑΦΜ του δικαιούχου, καθώς έχει διασταυρωθεί ότι κάποιος είναι δικαιούχος», όπως ανέφερε.

 

Στις αιτήσεις που θα υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν πιθανότατα να αναγράψουν και τους αριθμούς ΙΒΑΝ των τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους επιθυμούν να πιστωθούν τα ποσά της εφάπαξ ενίσχυσης.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !