– Προτείνεται η σε όσους ταξιδεύουν από τον CDC

Μεγαλώνει ο κίνδυνος σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) στις ΗΠΑ. Ο συναγερμός ανεβαίνει στο επίπεδο 2 και οι ειδικοί προτείνουν μέτρα πρόληψης με ένα από αυτά να είναι η χρήση μάσκας στους ταξιδιώτες

Η ευλογιά των πιθήκων δεν είναι στο επίπεδο διασποράς του κορονοϊού όμως έχει εξαπλωθεί πλέον σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ από τον Μάρτιο, προκαλώντας ανησυχία στους ειδικούς.

Που παρατηρούνται τα περισσότερα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων;

Τα περισσότερα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων εκτός από την Αφρική έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη, τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ασία και την Αυστραλία προειδοποιεί ο CDC. «Κάποιες περιπτώσεις αναφέρθηκαν μεταξύ ομοφυλόφιλων ανδρών. Ορισμένα κρούσματα αναφέρθηκαν επίσης σε άτομα που ζουν στο ίδιο νοικοκυριό με ένα μολυσμένο άτομο», επισήμαναν σε ανακοίνωσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνει λόγο για αύξηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε χώρες που ο ιός δεν είναι ενδημικός με τον αριθμό να έχει φτάσει στα 780 σε 27 δυτικές χώρες εκ των οποίων τα 688 είναι στην Ευρώπη.